Trafiksikker virksomhed

Én ud af tre dødsulykker i arbejdstiden sker i trafikken, og ifølge Rådet for Sikker Trafik kommer 1500 medarbejdere hvert år til skade i trafikken. Det tal vil vi gerne hjælpe med at nedbringe.

Trafiksikker virksomhed
Vi anbefaler firmaer at lave en trafiksikkerhedspolitik.

Vi ønsker at inddrage kommunens virksomheder og hjælpe dem med at udarbejde en trafiksikkerhedspolitik. I en sådan politik kan der fx være retningslinjer for kørsel i firmabiler, køreundervisning til medarbejdere og information til medarbejdere om risikofaktorer i trafikken.

Hvordan får min virksomhed en trafiksikkerhedspolitik?

Uheld i trafikken kan få store omkostninger for din virksomhed - både menneskelige og økonomiske.

Vi anbefaler, at du laver en trafiksikkerhedspolitik udformet efter, hvad der er allervigtigst for din virksomhed.

Rådet for Sikker Trafik har lavet en skabelon for, hvordan du kan lave en trafiksikkerhedspolitik for din virksomhed. Det anbefales, at man begynder med at lave en risikoprofil af medarbejderne, og hvordan det kan gøres, findes også et gratis redskab til her: 

Hvordan har andre virksomheder gjort - og virker det?

Rådet for Sikker Trafik har udarbejdet et caseregister over de virksomheder, der har lavet en trafiksikkerhedspolitik. Her kan du læse, hvad det konkret har betydet for de enkelte virksomheder at gøre en indsats.

Vejle-virksomheden Arla beretter eksempelvis om en reducering af ulykker på 46 % på to år, en besparelse på skadesomkostninger på 25 % og andre ændringer, tilblivelsen af en trafiksikkerhedspolitik har medført.

Vi vil følge op på flere Vejle-virksomheders resultater med trafiksikkerhedspolitik - og hører gerne erfaringer fra jer, der er gået i gang.

Sidst opdateret: 28. marts 2018