Nye vejtyper skal skabe mere tryghed for os alle i trafikken. Problemet er bare, at det langtfra er alle, der har fundet ud af, hvordan man opfører sig, når man kører på de nye vejtyper. Her vil vi forsøge at fortælle om hvordan de nye vejtyper skal bruges.

Sådan kører du på 2 minus 1 vej

Har du aldrig hørt om en 2 minus 1 vej? Så er du sikkert ikke alene. I videoen her kan du se, hvad du skal gøre, hvis to vejbaner lige pludselig bliver til én.

Se hvad du skal gøre, hvis to vejbaner lige pludselig bliver til én

På en 2 minus 1 vej er der kun ét spor til deling for bilisterne, selvom der er trafik i begge retninger. Samtidig er der lavet mere plads til cyklister og fodgængere.

Denne type vej skaber mere tryghed i trafikken. Det, der gør vejen mere tryg at færdes på, er, at kantbanerne er ekstra brede, så der er bedre plads til cyklister og fodgængere. Kantbanerne kan også bruges som vigeareal, når to biler møder hinanden.

På 2 minus 1 veje er det særlig vigtigt, at trafikanterne passer på hinanden og sænker farten, når de skal passere andre. Som bilist skal man tage hensyn til bløde trafikanter og se sig godt for, inden man trækker ud over kantbanen.

Sidst opdateret: