I syv år har Ida og Malin Agervig Kristiansson ventet og trænet. Men nu er der ikke lang tid til VM i orienteringsløb 30. juni i Vejle, hvor 350 af verdens bedste orienteringsløbere deltager.

De to søstre Ida og Malin Agervig Kristiansson står smilende ved siden af hinanden i deres klubtrøje fra OK Snab
De to søstre Ida og Malin Agervig Kristiansson fra vores lokale orienteringsklub i Vejle OK Snab er begge udtaget til VM-landsholdet. De stiller op i hver deres disciplin.

Sidst i maj blev de to søstre fra den lokale orienteringsklub OK Snab udtaget til hver sin VM-disciplin – nemlig individuel sprint og knock-out-løbet. Nu glæder de sig helt vildt til at skulle løbe et VM på dansk jord.

Hep på Ida i Vejle og Malin i Fredericia

Ida Agervig Kristiansson er udtaget til individuel sprint, hvor det gælder om at komme hurtigst i mål. Det er den disciplin, som den danske orienteringsløber Maja Alm har vundet 4 gange i træk. Men denne gang stiller Maja ikke op, og det giver en helt ny spænding om podiepladserne. Individuel sprint skal løbes i Vejle torsdag den 30. juni og er den sidste af de tre VM-discipliner.

Malin skal derimod prøve kræfter med disciplinen knock-out, som for første gang er med til VM i Orienteringsløb, hvor banen er uforudsigelig, og der skal tænkes taktisk.

- Orienteringsløb er en sport, hvor man altid kan udvikle sig og lære nye teknikker. Det giver mig lyst til at fortsætte, for jeg bliver aldrig træt af eller færdig med sporten. Derfor kastede jeg mig også over knock-out, som jeg ser frem til at deltage i til VM, siger Malin.

Knock-out bliver løbet i Fredericia tirsdag den 28. juni.

Særligt at løbe på hjemmebane

Orienteringsløb er bestemt ikke ukendt for Ida og Malin. Tværtimod ligger det til familien. Deres farfar begyndte i sin tid, og derfra er sporten gået i arv til Ida, Malin og broren Linus, som er udtaget som reserve til VM-landsholdet.

For søstrene er orienteringsløb noget, de er fælles om – noget socialt. Derfor er de også spændte på, hvordan det bliver at løbe på hjemmebane i Danmark blandt venner og bekendte.

Om det siger Ida:

- Hver eneste løber har forberedt sig på verdensmesterskabet i lang tid. Men nu er det her, så det bliver spændende. Også fordi det er på hjemmebane, så i år er der nogle, man kender fra stævner, ens familie og andre med på sidelinjen. Det bliver specielt.

Søstrene håber samtidig, at mange vil kigge forbi og heppe til verdensmesterskabet, enten rundt i byen eller i arenaen i Byparken. Her vil publikum kunne følge løberne på stormskærm rundt i byens gader og opleve løberne, når de kommer i mål.

Byparken vil være pyntet i de danske rød, hvide farver samt pink, som er løbets officielle farve, for at markere verdensmesterskabet.

Det er gratis at være tilskuer – kom og vær med til at skabe en fest i byen og for eliteløberne.

Sidst opdateret: