Torsdag den 30. juni 2022 vil Vejle Midtby blive delvis spærret af to omgange. Det vil ske i tidsrummet 8.30-11.30 og igen fra 16.30-20.00. Hvilke præcise områder vi spærrer af, kan vi desværre ikke fortælle. Det ligger nemlig i orienteringsløbets natur, at det er hemmeligt for løberne, hvor de skal løbe.

Vejle Midtby bliver delvist spærret af to omgange torsdag 30. juni

• Kl. 8.30-11.30 (Kvalifikationsrunden) - den 30. juni kl. 8.15 kommer der nærmere detaljer her på siden
    Der er tale om et mindre område
  • Kl. 16.30-20.00 (Finalerunden) - den 30. juni kl. 16.15 kommer der nærmere detaljer her på siden

• Veje der er spærret 30. juni kl. 8.30-11.30

Disse veje er spærret fra 8.30-11.30

• Aagade: fra tønnesgade til Vesterbrogade
    • Boulevarden: fra rundkørslen ved Svendsgade til Skolegade
    • Haraldsgade
    • Johannesgade
    • Mindegade
    • Nyboesgade
    • Skolegade: alle sidegader på den nordlige side men ikke vejen forbi Rema 1000, Politistation og indkørsel til Rådhuset
    • Spinderigade

• Gulkrogpladsen: Del af pladsen tættest gågaden
    • Gunhilds plads
    • Staldgaardsgade

Du modtager digital post, hvis din adresse er berørt

Hvis du bor på en vej eller har virksomhed i det område, der bliver spærret, får du direkte besked i din digitale postkasse.

Hvis IKKE du modtager digital post, kan du som udgangspunkt godt regne med, at din adresse ikke er berørt, men du skal forvente omkørsel i midtbyen.

Kort over potentielt afspærret område

Arrangørerne har offentliggjort et kort over det område, der delvist bliver afspærret torsdag den 30. juni, det såkaldte hemmelige embargo-område.

Det er mindre områder indenfor embargoen, der reelt bliver spærret. De store hovedfærdselsårer påvirkes ikke nævneværdigt.

Torsdag den 30. juni offentliggør vi de præcise kort her på siden

Kl. 8.15 offentliggør vi kort over det afspærrede område fra kl. 8.30-11.30

Kl. 16.15 offentliggør vi kort over det afspærrede område fra kl. 16.30-20

Embargo-området er forbudt område for løberne at opholde sig i inden VM.

Hovedformålet i orienteringsløb er at finde vej og ruten er derfor hemmelig. Derfor er det ikke muligt at offentliggøre præcist, hvor ruten kommer til at foregå indenfor embargo-området, og dermed hvilke veje der bliver spærret henholdsvis fra kl. 8.30-11.30 og kl. 16.30-20. Det vil nemlig kunne give deltagerne en fordel på bekostning af det sportslige, da de så har mulighed for at planlægge deres vej til posterne.

Embargoen Vejle - Det hemmelig område

Mindre områder indenfor det røde område, bliver der delvist spærret fra kl. 8.30-11.30 og igen fra kl. 16.30-20 torsdag 30. juni. De grønne streger på kortet indikerer de eneste veje og gader, som orienteringsløberne har måtte færdes på siden 2016, ellers har hele Vejle Midtby været lukket land. De gule streger markerer togstrækningen, som også har været tilladt at bruge.

Ta' cyklen eller gå og lad bilen stå

Bor du i midtbyen, eller har du ærinde i midtbyen, anbefaler vi dig at lade bilen stå og tage bussen, hoppe på cyklen eller gå i stedet for.

• Du kan ikke køre ind det afspærrede område i afspærrings-perioden.
  • Du vil blive henvist til alternative parkeringsmuligheder uden for området.
  • Du kan komme ud af det afspærrede område i bil, hvis det bliver nødvendigt. Følg anvisningerne fra trafikofficials i gule veste, som guider dig ud af området.
  • Du kan cykle og gå i hele området.
  • Får du brug for akut hjælp fra beredskabet eller hjemmeplejen, kan de selvfølgelig komme ind i området.

Se ændringer i buskørslen på sydtrafik.dk

Parkering

Vi henviser til parkering i Parkeringshuset Trondur eller i Bryggen. Ved afspærringen om eftermiddagen kan parkeringspladsen ved Region Syddanmark på Damhaven også benyttes.

Skal du på sygehuset?

Skal du på sygehuset kan du køre via Horsensvej. Horsensvej og indkørselsvejene til Sygehuset ligger uden for det hemmelige område, og er derfor med garanti ikke spærret. De andre større veje påvirkes ikke nævneværdigt.

Vær opmærksom på hurtige løbere

Du kan både cykle og gå inden for de afspærrede områder, men vi beder dig om at være ekstra opmærksom på MEGET hurtige løbere, når du færdes i bybilledet.

Driver du virksomhed i midtbyen, opfordrer vi dig også til at hjælpe dine kunder med at være ekstra opmærksom på løberne, når de træder ud af din butik.

Sidst opdateret: