Sofie Lindholdt Andersen havde aldrig sat sine ben i Vejle, da hun flyttede fra Vestjylland for at bo sammen med sin kæreste. I løbet af ganske få dage opdagede hun Vejles ’guldklumper’, som hun kalder sine yndlingssteder.

De grønne plæner og det rislende vand i Byparken midt i Vejle får pulsen helt ned hos Sofie Lindholdt Andersen. Om sommeren nyder hun at lægge sig på et tæppe og slikke sol på tilpas afstand af trafik og travlhed. Om vinteren kan hun godt lide bare at gå igennem eller sætte sig på en bænk.

- Byparken er så hyggelig, rolig og velholdt. Og nogle gange har jeg oplevet, at der pludselig kommer en dansetrup forbi, fordi de skal optræde med noget i Musikteatret. Det er ret fantastisk. Min første bolig i Vejle var i ungdomsboligerne bag parken, og vi brugte den som vores baghave, fortæller Sofie med et smil.

I 2020 fyldte Sofie sine flyttekasser i hjembyen Højmark ved Ringkøbing for at sætte kursen mod Vejle. Dengang havde hun aldrig været i byen før – hun siger med et grin, at hun nok engang har kørt over Vejlefjordbroen – men selve byen havde hun intet kendskab til.

Sofie
Vejle tog Sofie med storm, da hun flyttede til byen som studerende. Hun drømmer om at købe et hus sammen med sin kæreste efter endt uddannelse.

Første tur gik ned til havnen

Det skulle blive anderledes. For Sofies kæreste, Sarah, var kommet ind på pædagoguddannelsen i Jelling, og Sofie var klar på eventyr og flyttede med. Hun fik et rengøringsjob i et boligselskab, hvor hun cyklede rundt fra opgave til opgave. Turene på den tohjulede gav hende hurtigt et indtryk af byens kroge – og i fritiden tog hun og Sarah mange ture rundt til fods for at udforske byen.

- Vores første tur gik ned til havnen, hvor jeg syntes, der var så flot. Den der bygning ude i vandet er helt fantastisk og meget anderledes. Jeg tror, jeg blev forelsket i Vejle på en uge, lyder det fra Sofie, der siden fandt ud af, at den specielle bygning ude i vandet bærer navnet ’Fjordenhus’.

Sofie opdagede også stranden ved Skyttehushaven, Dyrehaven og andre grønne åndehuller, som hun sætter stor pris på.

- Jeg er vokset ude på landet med masser af plads og ro. Så jeg vidste, at når jeg en dag skulle flytte hjemmefra, skulle det ikke være til en stor by som Aarhus eller København. Der skal ikke være for meget beton og høje huse. Derfor er Vejle helt perfekt og fyldt med guldklumper, som jeg plejer at sige om mine yndlingssteder, siger hun og ler.

Sofie
Sofie er vild med Vejles mange kroge og åndehuller. Hun boede en overgang lige ud til Byparken, som hun går igennem flere gange om ugen.

Drømmer om egen virksomhed i Vejle

Efter et års tid i Vejle besluttede Sofie sig for at søge ind på serviceøkonomuddannelsen på UCL. Her kom hun ind i en klasse med et godt sammenhold. I løbet af studiestartsdagene var de studerende på en ’Vejle Walk’ med indlagte konkurrencer og andre festlige indslag, og Sofie føler sig stadig godt tilpas i klassen og i studiemiljøet omkring UCL. Hun har derfor besluttet, at hun vil læse videre og tage overbygningsuddannelse inden for innovation og entrepeneurship samme sted.

- Mit mål er er at starte min egen virksomhed engang. Jeg drømmer om at købe en gård på landet og drive en bed and breakfast. Og her er Vejle en helt oplagt placering, fordi byen ligger så centralt for både Danmark og Tyskland, mener Sofie, der dog ikke kan få sin kæreste med ud på landet i første omgang. Derfor satser de på at købe et hus i Vinding eller Mølholm til at begynde med.

- Man kan så meget i Vejle. Vil man spise godt, er der mange muligheder. Vil man være aktiv, er der Gorillaparken, skovene og stranden. Vil man opleve noget kulturelt, er der mange fine museer, siger Sofie, der også taler varmt om Vejle til sine venner hjemme i Vestjylland.

- Min bedste ven og hans kæreste overvejer faktisk at flytte herover. Jeg har også talt godt om byen. Jeg kan heller ikke finde noget dårligt at sige.

Sidst opdateret: