Tirsbæk Strand

Tirsbæk Strand er først og fremmest en familievenlig strand. Her er kiosk, toiletter, badebro og bålplads, og det blå flag har været oppe i mange år. Området byder på en flot sandstrand, 7-13 meter bred og ca. 200 meter i længden. Her er rig mulighed for at boltre sig i sand og vand.  Et brohoved med trapper på begge sider skaber de bedste muligheder for dig der er krabbefisker, jollesejler, roer, sommer- og vinterbader.

Toilettet er åbent alle ugens dage hele året fra 06.00-22.00. Ved hård frost vil det dog være nødvendigt at lukke det i perioder.

Naturværksted
Med tag over hovedet, bænke, bord og vask kan du udforske det du finder på stranden i Naturværkstedet på Tirsbæk Strand. På plancher kan du også få gode ideer til din strandtur og du kan se hvad de mest almindelige dyr og planter hedder. 

Vinterbad
– nye faciliteter til dig der kan li' et koldt gys

Tirsbæk Vinterbad
Tirsbæk Vinterbad fra vandet
Indefra huset
Tirsbæk Vinterbad sættes på plads
Tirsbæk Vinterbad fra land

Tirsbæk Strand har fået sit eget vinterbad med 4 flytbare træhuse. Her er sauna, to brusebade, et toilet, et lukket omklædningslokale og et åbent lokale i fri luft, hvor du kan sidde og nyde morgensolen. 

Vinterbadning for alle
Anlægget er offentligt, men saunaen er forbeholdt vinterbaderforeningen Morgenrøden i følgende tidsrum:

  • alle dage kl. 6.00 - 10.00
  • mandage kl. 16.00 - 19.00  
  • onsdage kl. 16.00 - 19.00
  • fredage kl. 15.00 – 18.00.

Hver dag kl. 10.00-11.00 rengør vi faciliteterne, og du kan derfor ikke booke dem i dette tidsrum. 
Herudover kan alle frit booke faciliteterne.

Foreningen har også råderet over anlægget ved arrangementer, hvor medlemmerne mødes til fællesbadning. De vil her booke det som alle andre. Bemærk at alle kan blive medlem af foreningen. Se medlemsfolderen her: Link til folder. Besøg facebooksiden her.

Booking 
Alle kan booke anlægget, dog højst i 3 timer om ugen. Sådan booker du:

Gå ind på www.udeliv.vejle.dk. Find Tirsbæk Strand og tryk på ”Tirsbæk Vinterbad”.

Nøgler kan du afhente et par dage før i Servicecentret i Teknik og Miljø, Kirketorvet 22, og de skal leveres tilbage senest 3 dage efter arrangementet.

Pris og betaling

Omklædning er åbent for alle i dagtimerne kl. 6.00 – 22.00. Foreninger, institutioner og private kan booke sauna, bad og toilet for 25 kr. pr. person. Du skal mindst booke til 8 personer af gangen, hvilket er 200 kr. for 3 timer (inkl. opstart af sauna). Beløbet er uden moms Derudover skal du betale et depositum på 200 kr. Beløber er uden moms.

Leje og depositum betaler du, når du henter nøglen Teknik og Miljø, Kirketorvet 22. Vi tilbageholder depositummet, hvis vi ikke mener, at du har rengjort lokalerne ordentligt efter brug.

Ind til d. 30-04-2018 fungerer det som en prøveperiode, det vil sige at vilkår, priser og tider kan ændres

Bemærk at Tirsbæk Vinterbad er helt nyt, der kan derfor stadig være ”børnesygdomme”. Ved spørgsmål kan du kontakte Vejle Kommune, Teknik og Miljø, Servicecenteret, tlf.  76 81 22 30.

Stenrev, snorkling og masser af liv
Berggylter, søanemoner, havkarusser og havtang i alle afskygninger fik den 17. maj 2013 et nyt sted at bo. 100 ton kæmpe store sten blev smidt i havet ved Tirsbæk strand og danner nu et stenrev som giver levesteder for dyr og planter. Har du snorklen med eller er du dykker er stenrevet et besøg værd.

Har du vandreskoene med?
Området er perfekt som udgangspunkt for nogle fantastiske gåture med kig ind til herregårdslandskabet ved det smukke Tirsbæk Slot. Du kan også vælge en travetur i Tirsbækskovene eller gå videre ud langs skovdækkede kystskrænter langs fjorden til Ulbækhus.

Hybenrosen – en uønsket strandplante
Den smukke hybenrosen, som dufter så dejligt, vokser hurtig og udkonkurrerer mange andre strandplanter. Derfor er den uønsket, og vi bekæmper den ved hyppig slåning her på stranden.

Kiosken har åbent
Påskedagene (lørdag, søndag og helligdage): kl. 14.00 - 18.00
Kristi himmelfartsdag: kl. 14.00 – 18.00
Pinse (lørdag, søndag og helligdage): kl. 14.00 – 18.00
1. juni til 1. juli (lørdag, søndag og helligdage): kl. 14.00 – 20.00
1. juli – 15. august (alle dage): kl. 12.00 – 20.00
15. august – 15. september (lørdag, søndag og helligdage): kl. 14.00-18.00 

Sidst opdateret: 16. marts 2018