Oplev Promenadeorkestret Lauseniana “Slyngelorkestret” i DGI Huset Vejle den 8. og 9. januar 2022. Køb billetter fra fredag 26. november kl. 13 hos Vejle Musikteater og vejlemusikteater.dk.

Promenadeorkestret Lauseniana, som også er kendt som Slyngelorkestret, spiller traditionen tro det nye år i gang og spreder med garanti musikglæde i Vejle.

I år sniger der sig dog lidt fornyelse fornyelse ind, da koncerterne af logistiske årsager i 2022 er rykket til Hal 4 i DGI Huset Vejle. 

Billetsalg

Billetsalget starter fredag den 26. november kl. 13

Du kan købe billetterne online på Vejlemusikteater.dk - det anbefaler vi, hvis du vil undgå kø og selv vælge dine pladser!

Du kan også købe billetter i billetsalget hos Vejle Musikteater. Billetsalget åbner kl. 13

Billetpriser

Der er to billetkategorier

A: 205 kr. inkl. 40. kr i billetgebyr

B: 175 kr. inkl. 40 kr. i billetgebyr

Der er ikke nogen ståpladser

Årets solist:

Ved nytårskoncerterne i januar 2022 har slynglerne fonøjelsen af at præsentere sopranen Sibylle Glosted som solist. Hun er uddannet i klassisk sang på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2013 og senere som operasangerinde Operahögskolan i Stockholm i 2016.

Sibylle har et stort koncertrepertoire og har optrådt i både ind og udland. En af hendes største koncerter og roller har været elverkongens datter i Niels W. Gades ballade Elverskud opført i Konservatoriets Koncertsal i København 2017, akkompagneret af Copenhagen Phil under ledelse af den danske dirigent Michael Bojesen.

Sibylle var Årets Unge Operatalent på Copenhagen Opera Festival i 2017 og samme år modtog hun den prestigefulde pris Årets Reumert Talentpris for sin optræden som Ofelia i Hamlet in Absentia.

I 2018 spillede hun med i Andrew Lloyd Webbers musical -"The Phantom of the Opera" på Det Ny Teater i København. Her modtog hun flotte anmeldelser for sin hovedrolle som Christine Daaé - en rolle hun sang hele 96 gange.

Profilbillede af sopranen Sibylle Glosted
Sopranen Sibylle Glosted er årets solist til nytårskoncerterne

Om Lauseniana "Slyngelorkestret"

Promenadeorkestret Lauseniana – som af de fleste nok er bedre kendt under navnet Slyngelorkestret – er et fællesjysk underholdningsorkester, hvis formål er at skabe musikglæde og holde den lødige underholdningsmusik levende.


Siden starten i 1963 har orkestret givet utallige koncerter i Danmark, og det har ved mange lejligheder optrådt i radio og TV. Herudover har det været på adskillige koncertturneer i udlandet. Mange lande er besøgt flere gange, og ofte har orkestret medvirket ved officielle højtideligheder og dermed repræsenteret dansk musikliv i det fremmede.


Navnet Lauseniana går tilbage til orkestrets grundlægger, afdøde musikdirektør Chr. Lausen fra Gram, som tog initiativet til at etablere et orkester bestående af håndplukkede musikere. Fra en beskeden start er orkestret vokset til fuld symfonibesætning med 70 faste musikere, som kommer fra det meste af Jylland og Fyn.
Økonomisk hviler orkestret fuldstændigt i sig selv. Der modtages ingen støtte eller tilskud af nogen art. Musikerne er alle amatører og idealister, der gladeligt investerer både tid og penge i at holde orkestret og dets musikform levende.

Kapelmester Jørgen Fuglebæk

Til at lede orkesteret står den særdeles rutinerede kapelmester, Jørgen Fuglebæk. Han er uddannet som dirigent ved Royal Academy of Music, London 1980. Cand. Phil i Musikvidenskab fra Københavns Universitet. Han har optrådt over det meste af Europa og lavet talrige optrædener for kongefamiliens medlemmer, hvortil han i 2012 blev slået til Ridder af Dannebrog. Han debuterede i Tivoli med Sjællands Symfoniorkester i 1981.

I dag er han blandt andet chefdirigent for Studenter-Sangforeningen og det jyske underholdningsorkester Lauseniana og er en efterspurgt instruktør ved stævner og dirigentkurser. Derudover er han lærer i direktion ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, Syddansk Musikkonservatorium. 

Det 70 mand store orkester stående i kjole og hvidt med deres instrumenter og dirigent Jørgen Fuglebæk i front
Det store orkester med 70 faste musikere, som kommer fra det meste af Jylland og Fyn.
Sidst opdateret: