Har du lyst til at skabe relationer og være en ekstra støtte for et barn, en ung eller en familie? Så er der mange muligheder for at blive frivillig. Der er både kommunale initiativer og frivillige foreninger, hvor du kan blive en del af et aktivt fællesskab og gøre en forskel for børn og unge.

Kommunale initiativer – med frivillige hænder

 • UngVejle - Morfar M/K

  Er du ikke længere på arbejdsmarkedet men søger et spændende projekt, hvor dine faglige kompetencer kan bruges? Projekt Morfar M/K søger frivillige, der ser det som en fælles opgave, at alle unge får succes med en ungdomsuddannelse eller et job.

  Vil du gøre en stor forskel for en ung? Og har du 2-5 timer om ugen tilovers? Du kan fx lave mad med den unge, hjælpe med at finde et fritidsjob, få nogle gode snakker - eller hvad lige præcis I har lyst til. 

  Fut i Fællesskaberne

  Som frivillig hos Fut i fællesskaberne er du med til at arrangere hyggelige aktiviteter og gåture for psykisk sårbare unge mellem 14-30 år. Hos Fut i fællesskaberne er der fokus på godt humør og plads til alle.

  Læs mere om UngVejle

  Læs mere projekt Morfar M/K

  Læs mere om Fut i fællesskaberne

 • Ungeuniverset - Ung og frivillig - Ungecollege

  Har du en underviser i maven? Og vil du gerne have guld til dit CV? Ungecollege søger jævnligt frivillige til at undervise på kurser og workshops, ungeambassadører og unge, der vil stå for netværksgrupper.

  Som frivillig er du med til at dele viden, give inspiration, nedbryde tabuer om psykisk sårbarhed og støtte unge i deres vej i livet.

  Læs mere om Ungecollege

 • Ungeuniverset - Ung og frivillig - UngeCafé

  Bliv cafévagt i vores UngeCafé, og vær med til at skabe en stemning, hvor alle føler sig velkomne.

  Caféerne er primært for unge mellem 15 og 25 år, der savner nogen at være sammen med, fx i en periode i livet, hvor sociale og psykiske udfordringer fylder.

  Læs mere om caféerne 

 • Ungeuniverset - Ung og frivillig - UngeAssist

  Bliv UngeAssist og gør en forskel for en anden ung.

  Har du overskud til at være sparringspartner for en anden ung en gang i ugen eller minimum en gang hver 14. Dag? Så kan det være dig, vi søger som UngeAssist. Du skal være mellem 18 - 35 år og selv har prøvet af have "bøvl" i livet, og du skal have lyst til at hjælpe en anden ung til at komme videre.

  Læs mere om UngeAssist 

Frivillige foreninger i Vejle

 • HomeStart

  Som familieven hos HomeStart kommer du i en presset børnefamilien to timer om ugen og støtter med din tid, omsorg og praktisk hjælp. Du kan fx holde en baby – så mor får ro til at tage et bad, eller du kan give en hånd med i en familie, hvor der bare hverken er hænder nok på kroppen eller timer nok i døgnet. 

  Læs mere om HomeStart

   

 • Børns voksenvenner i Vejle

  Du kan blive Voksenven for et barn i Vejleområdet med et spinkelt socialt og familiemæssigt netværk. Som Voksenven tilbyder du barnet et par timers samvær 2-3 gange i måneden, din udelte opmærksomhed, en fortrolig som har tid til at lytte og sjove oplevelser med en voksen, der har overskud.

  Læs mere om Børns voksenvenner i Vejle

 • Røde Kors Vejle

  Du kan hjælpe flygtninge familier, som er kommet til Danmark uden noget særligt netværk.  Du kan hjælpe vedkommende ind i det danske samfund, ved at støtte og guide, som en ven ville gøre det.

  Læs mere om Røde Kors Vejle

 • Mødrehjælpen Vejle

  Som frivillig hos Mødrehjælpen i Vejle gør du en forskel for børnefamilier i dit nærområde, samtidig med du selv bliver en del af et stærkt fællesskab. Du kan enten arbejde som butiksfrivillig, bestyrelsesfrivillig eller aktivitetsfrivillig.

  Læs mere om Mødrehjælpen i Vejle

 • Red barnet Vejle og Red barnet Give

  I nogle familier er der ikke råd til ferier, og overskuddet mangler måske til at arrangere aktiviteter for børnene. Du kan være med til at arrangere ture, aktiviteter og ferielejre ved at blive frivillig i vores familieoplevelsesklubber i Vejle og Give. Eller du kan hjælpe med at arrangere sommerlejr er for børn, der ellers ikke har mulighed for at komme på sommerferie.

  Læs mere om Red Barnet i Vejle

  Læs mere om Red Barnet i Give

   

 • Ungdommens Røde Kors

  Ungdommens Røde Kors Vejle har tre steder, du kan blive frivillig:

  1) Asylcenter Jelling

  Her kan du blive en del af klubben for børn mellem 6-12 år, hvor vi fx laver mad, krea-projekter, fisketure, bowling, bålhygge og hyggelige ting ved højtider.

  2) Spilopperne på Vejle Krisecenter

  Her laver vi aktiviteter med børnene i løbet af ugen, så de får gode oplevelser og mødrene får et pusterum

  3) Ungecafé i Værket, Vejles Ungehus

  Kom og bliv frivillig i caféen for særligt ensomme og sårbare unge. Du laver og arrangerer fede ting i sammen med de unge.

  Læs mere om Ungdommens Røde Kors

 • AURA - et fristed for LGBT+ unge

  Som frivillig i AURA er du med til at skabe et frirum og et mødested for unge LGBT+ personer under 18 år.

   Læs mere om AURA

 • Foreningernes Hus i Vejle

  Hvis du vil finde flere opslag om frivillige jobs, så kig endelige hos Foreningernes Hus i Vejle.

  Læs mere om Foreningernes Hus i Vejle

 • Angstelefonen Børn, Unge og Forældre

  Hvis du også brænder for at hjælpe børn, unge eller forældre med angst, kan du blive rådgiver hos angsttelefonen - hvis enten du selv har erfaring med angstlidelser, eller du har en professionel baggrund. Du besvarer opkaldene hjemme fra, så det har ingen betydning, hvor du bor.

  Læs mere om AngstTelefonen Børn, Unge og Forældre 

Nationale foreninger med mulighed for at arbejde hjemmefra

 • Børnetelefonen

  Som frivillig rådgiver hos Børnetelefonen kan du sidde hjemme og gøre en kæmpestor forskel for de børn og unge, der har fundet modet til at kontakte BørneTelefonen og sætte ord på det der fylder. 

  Børn og unge kontakter os om alt fra kærlighed og forelskelse, venskaber og mere alvorlige svigt som mobning, vold og misbrug. 

  Læs mere om Børnetelefonen

Sidst opdateret: