Tag med på plantekursus lørdag d. 18. juni kl. 10:00 – 13:30 på overdrevet ved Spjarupgård i det smukke område, hvor Egtved Ådal møder Vejle Ådal. Det er et sjældent naturskønt og børnevenligt sted.

Almindelig Knopurt
På kurset vil du lære at genkende en bred vifte af danske vilde plantearter. Her er det Almindelig Knopurt. (Foto: Karsten Frisk)
genkende arterne
Efter kurset vil du i din fritid kunne gå ture i naturen og genkende arterne samt få en bedre fornemmelse af, på hvilken naturtype, du befinder dig. (Foto: Karsten Frisk)
samle frø til din vilde have
Du lærer også, hvordan du kan samle frø til din vilde have uden at gøre skade i naturen. (Foto: Karsten Frisk)

Tag med på vores populære plantekursus lørdag d. 18. juni kl. 10 – 13.30 på overdrevet ved Spjarupgård – et sjældent naturskønt og børnevenligt sted.

På kurset vil du lære at genkende en bred vifte af danske vilde plantearter. Der vil være fokus på karakteristiske kendetegn af planterne – på en let og forståelig måde. På den måde vil du i din fritid kunne gå ture i naturen og kunne genkende arterne samt få en bedre fornemmelse af, hvilken naturtype du befinder dig på.

Vi vil også komme ind på, hvordan du kan samle frø til din vilde have uden at gøre skade i naturen.

Vi er heldige at have hele otte superdygtige planteguider til rådighed på dagen: Bo Levesen, Finn Lillethorup, Lars Kromann Larsen, Westy Esbensen, Birthe Westerlund, Kim August Pedersen, Karsten Frisk og Peer Høgsberg

Program:
Kl. 10.00 Introduktion til dagens forløb med servering af morgenbrød og din egen medbragte kaffe på kanden
Kl. 10.15 Vi fordeler vi os i grupper udover overdrevet med hver vores guide.
Kl. 12.00 Vi spiser vores medbragte madpakker. Vejle Kommune serverer øl og vand.
Kl. 12.30 Vi studerer de indsamlede planter i fællesskab

Reception kl. 13.30
Vi fejrer dyreholdere/landmændene Erling og Gurli Fisher Madsen. Der vil være musik, taler, godt humør, vådt og tørt til ganen, der serveres på gårdspladsen eller i laden på Spjarupgård, hvis det regner. Vi håber alle har lyst til at afslutte dagen med at deltage i receptionen. De to landmænd Erling og Gurli Fisher Madsen stopper nu som dyreholdere. De var med til  at starte naturpleje- projektet i 2010, hvor Vejle kommune, lokale dyreholdere og borgere i kogræsserforeninger sammen har udviklet en model, der øger biodiversitet på vigtige naturarealer. Har man ikke tid til hele arrangementet, er man velkommen til at deltage udelukkende i receptionen – uden tilmelding.

Tilmelding 
Kurset er gratis, men der er begrænset deltagerantal. Tilmeld dig hurtigst muligt og senest d. 11. juni til Britta Edelberg på tlf. 26293865 eller mail: brittaedelberg@gmail.com. (har du brug for samkørsel, så giv besked ved tilmelding, så finder vi en løsning.)

Adresse
Bindeballevej 133, 6040 Egtved

Arrangør
Natur & Udeliv i Teknik & Miljøforvaltningen, Vejle Kommune 

Sidst opdateret: