VM i sprint-orientering bliver for første gang holdt som et ren by-orienteringsløb. 30. juni kan du opleve det afsluttende løb i Vejle med kongedisciplinen individuel sprint, hvor flere at vores lokale løbere kæmper om podiepladserne med 350 andre løbere fra hele verden.

VM i sprintorientering kommer til Trekantområdet i juni 2022

350 eliteløbere i fuld fart

350 eliteløbere fra 50 nationer kommer til at give den fuld gas, når de på rekordtid skal finde frem til posterne gemt i byens gader og komme først i mål. 

Derudover kommer der op til 3.000 publikumsløbere fra ligeså mange lande. De kommer både for at støtte deres nationale hold, men også for selv at prøve kræfter i de samme byer og i nogle af de nærliggende skove. Og hertil kommer alle løbernes familie og andre tilskuere

Der bliver masser at se på og opleve for tilskuere. Prøv bare at se videoen og få en fornemmelse af, hvor stærkt det går!

Vær med til at skabe en fest

Det er gratis at være tilskuer til finalerne, så kom og vær med til at skabe en fest i byerne og for eliteløberne.

Danmark har vundet medaljer ved alle tidligere VM-finaler i Sprint, og vi har forhåbentlig stærke lokale profiler med på holdet.

Den forsvarende mester for damerne, danske Maja Alm, skulle have forsøgt at tage sin FEMTE VM-guldmedalje i træk, men hun valgte i efteråret 2021 at indstille karrieren, da hun blev gravid. Det åbner op for en måske endnu større spænding og podiepladserne. 

I hjertet af Vejle, Kolding og Fredericia 

VM i Sprintorientering løber fra den 26. - 30. juni

Program for eliteløberne

26. juni i Kolding:

Stafet - her skal det danske hold forsvare deres BRONZE-medalje fra sidste VM 

28. juni i Fredericia:

Knock-Out Sprint - helt ny VM-disciplin mest kendt fra skisport, hvor 6 løbere starter ud samtidig, og de hurtigste i hvert heat går videre til kvartfinale, semifinale og finale.

30. juni i Vejle

Individuel sprint - kongedisciplinen indenfor orienteringsløb. Kun de bedste kvalificerer sig til finalen. 

Sidst opdateret: