Til dette særarrangement kan du opleve en intim koncert i Sirius Observatoriet med Jonas Egholm.

Tekst: Jonas Egholm. Billede af Jonas med sin guitar.

Stjernestund i Sirius Observatoriet

 

Dato: 8. juni

Tid: 20.00

Sted: Sirius Observatoriet, Torvegade 8C, 7100 Vejle

Pris: 35-70 kr. (begrænset antal)

 

Som noget helt specielt vil du til arrangementet kunne opleve en uropførsel af et nyt værk, når Jonas vil spille det værk som Asger Buur har skrevet stedsspecifikt til Sirius Observatoriet. Udover uropførelsen vil Jonas spille musik fra forskellige musikhistoriske perioder.

 

Jonas Egholm
Jonas Egholm er vokset op i Børkop nær Vejle, og har allerede vundet flere anerkendte konkurrencer i indland og udland, blandt andet 1. præmien i International Guitar Festival José Tomás Villa de Petrer. Egholm har modtaget undervisning af nogle af de største guitarister, blandt andet David Russell og Roberto Ausel. Han har allerede turneret verden rundt, og i 2023 gik turen blandt andet til Brasilien og Mexico.

Jonas debuterede fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2023, samme år som han også blev udnævnt som Årets P2 Talent med flere koncerter sendt i radioen, blandt andet uropførelsen af et nyt værk skrevet af komponist Sandra Boss. Han udgav i 2022 et soloalbum med musik af bl.a. Sergio Assad og Joaquin Rodrigo, der bliver 'Ugens Album' på P2. Desuden er Jonas Egholm optaget af den helt nyskrevne musik, og medvirker også i Educate·S – en nodeserie med nyskrevet, dansk kompositionsmusik rettet mod børn og unge, og altså med de tilhørende guitarstykker indspillet af Jonas Egholm.

Asger Buur

Asger Buur debuterede som cellist fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2018. Foruden cellist er Asger Buur komponist og arrangerer musik for forskellige besætninger. Asger Buur har blandt andet komponeret værker til Aros Guitar Duo og Ensemble Hermes.

Om Vejle Kammermusikfestival

Eventet er en del af Vejle Kammermusikfestival 2024, som officielt løber fra d. 3.-9. juni med få arrangementer inden. Festivalen har til formål at sætte koncerter i nye rammer og unikke omgivelser, for at skabe en oplevelse med klassisk musik ud over det sædvanlige. Vejle Kammermusikfestival er ikke kun en begivenhed, men en rejse ind i en verden af unikke lydlandskaber, meningsfulde fællesskaber og kunstneriske udfoldelser. Du inviteres til at deltage i denne musikalske rejse, hvor tradition møder innovation, og hvor publikum er med til at forme fremtiden for klassisk musik i Vejle.

 

Vi er støttet af

Vejle Kammermusik Festival har modtaget økonomisk støtte fra Solist Foreningen af 1921, Beckett-Fonden William Demant fonden, Statens Kunstfond og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Festivalen er ligeledes utrolig taknemmelige for vores dygtige samarbejdspartnere, som har været med til at bidrage til de unikke musikoplevelser. Vores samarbejdspartnere er Givskud Zoo og Thyregod svømmehal.

Grafik med fondslogoer: Solist Foreningen, Becket-Fonden, William Demant Fonden, Statens Kunstfond & Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Sidst opdateret: