Vejle Kammermusikfestival er stolte over at kunne præsentere en helt unik lytteoplevelse, når de i samarbejde med Thyregod Svømmeklub inviterer til at flyde til musik af Arvo Pärt.

Tekst 'flyd til klassisk - Arvo Pärt' og et billede af Henrik Marstal

Flyd til klassisk Arvo Pärt

 

Tid: 14.00-15.00 og 16.00-17.00

Sted: Thyregod Svømmehal

Pris: 65 kr. (begrænset antal)

 

"Den tonale messias." Således beskriver Henrik Marstal verdens mest opførte nulevende komponist, den estiske Arvo Pärt (f. 1935). Efter at han som ung modernist tager del i 1960'ernes atonale modestrømninger opstår der hos ham, hvad han selv har kaldt "en længsel efter de hvide tangenter". Altså en længsel efter fuldkommen enkelhed, underspillethed og fremfor alt klarhed. Efter en flere år lang kompositionspause vender han midt i 1970'erne tilbage med en helt ny form for minimalisme, som vækker stor fascination blandt musiklyttere verden over.

Til arrangementet vil Henrik Marstal med afsæt i sin bog Arvo Pärt: Længslen efter de hvide tangenter samt hans møder med komponisten gøre os klogere på fænomenet Pärt, som via pladeselskabet ECM udgiver noget af det mest succesrige klassiske musik nogensinde.

 

Marstal er en afholdt og meget anvendt musikformidler, der er ekspert på en række musikformer fra det 20. og 21. århundrede. Han har skrevet cirka tyve bøger om musik og udgiver sidst i 2024 en bog i Tænkepauser-serien om emnet rock. Men partiturmusikken ligger ham meget på sinde, og han er blandt andet en indgående kender af østeuropæisk nytonal musik, herunder Arvo Pärt.

 

Arrangementet vil være en kombination af fortælling og lytning i vandet. Lytningen foregår med vandtætte høretelefoner, således man med ørene under vand lytter til Arvo Pärts meditative, vuggende musik.


Medbring

Badetøj & håndklæde
Du SKAL medbringe dykkerbriller eller svømmehætte til at fastholde høretelefonerne.

Om Vejle Kammermusikfestival

Eventet er en del af Vejle Kammermusikfestival 2024, som officielt løber fra d. 3.-9. juni med få arrangementer inden. Festivalen har til formål at sætte koncerter i nye rammer og unikke omgivelser, for at skabe en oplevelse med klassisk musik ud over det sædvanlige. Vejle Kammermusikfestival er ikke kun en begivenhed, men en rejse ind i en verden af unikke lydlandskaber, meningsfulde fællesskaber og kunstneriske udfoldelser. Du inviteres til at deltage i denne musikalske rejse, hvor tradition møder innovation, og hvor publikum er med til at forme fremtiden for klassisk musik i Vejle.

 

Vi er støttet af

Vejle Kammermusik Festival har modtaget økonomisk støtte fra Solist Foreningen af 1921, Beckett-Fonden William Demant fonden, Statens Kunstfond og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Festivalen er ligeledes utrolig taknemmelige for vores dygtige samarbejdspartnere, som har været med til at bidrage til de unikke musikoplevelser. Vores samarbejdspartnere er Givskud Zoo og Thyregod svømmehal.

Grafik med fondslogoer: Solist Foreningen, Becket-Fonden, William Demant Fonden, Statens Kunstfond & Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Sidst opdateret: