Vejle Kunstmuseums guide viser rundt i dele af Olafur Eliassons bygningskunstværk, Fjordenhus

Fjordenhus der er tegnet af Olafur Eliassons består af fire sammenhængende cylindre med en højde på 28 meter. Her kunst og byggeri smeltet sammen i ét hus, der er fyldt med forskellige vinkler og udsyn afhængigt af hvor du står. Arkitekturen og kunsten indgår i to af den åbne stueetagens rum, der gennemstrømmes af vand, i en konstant dialog med de omsluttende hav. De buede åbninger og vinduer indrammer udsigten til fjordens bredder og havnen.

På de guidede ture kan du høre om kunstnerens ideer bag udformningen af bygningen og kunstværkerne. Fra den tonstunge Fjordhvirvel, der bevæger sig fra loftet ned i en spids, til Fjordreflektoren, der viser et konstant samspil mellem lys, vand og vind.

Alle guidede ture omfatter også udstillingen i kælderen hvortil der normalt ikke er offentlig adgang.

 

Om turen

Du kan komme på guidet tur til Fjordenhus tirsdage, lørdage og søndage med Vejle Kunstmuseum

Tirsdage kl. 15.00 og 16.30
Lørdage kl. 10.00, 11.30 og 13.30
Søndage samt helligdage kl. 11.30 og 13.00. 

En billet til en af de faste rundvisninger koster 100 kr. pr person.

Alle guidede ture omfatter stueetagen og udstillingen i kælderen, der normalt ikke er åben for offentligheden. Turene varer ca. 60 minutter og starter ved landgangsbroen over til Fjordenhus. Husk fornuftig påklædning, da det kan være koldt og blæsende på havnen.

 

Bemærk

  • De guidede ture er desværre ikke egnede for gangbesværede og kørestolsbrugere, idet adgangen til kælderen foregår via trapper.
  • Der er ingen offentlige toiletter i Fjordenhus. Der henvises til kommunens offentlige toiletter andre steder på havnen.
  • Større grupper henvises til at købe alle billetterne til en af de udbudte ture. Der er plads til max. 25 personer pr. omvisning. Det er muligt at booke gruppeomvisninger på andre/senere tidspunkter end de annoncerede. En gruppeomvisning koster 3000 kr for op til 30 deltagere.
Fjordenhus
Foto: Mads Fjeldsø
Sidst opdateret: