Hvordan lyder Vejle? Det kan du finde ud af, når cellist Sofia Lind Pedersen og guitarist Thea Vesti Pedersen fra ensemblet Lydenskab gæster Vejle Stadsarkiv for at opføre deres nye symfoni om og til Vejle

Tekst: Lydenskab - en symfoni til Vejle. Billede: musikerne og deres instrumenter i bevægelse

Lydenskab - en symfoni til Vejle

 

Dato: 5. juni

Tid: 16-17.30

Sted: Vejle Stadsarkiv (Vedelsgade 17, 7100 Vejle)

Pris: 70 kr.

 

I løbet af 2024 har musikere fra det klassiske ensemble Lydenskab bevæget sig rundt i Vejle Kommune for at lytte til byerne og borgerne. Undervejs har musikerne indsamlet fortællinger fra hundredvis af borgere – fortællinger, som har ledt til opførelsen af et nyt og enestående musikalsk værk om det liv, der leves i og omkring Vejle.

Til koncerten vil Sofia og Thea opføre en arrangeret version af symfonien og fortælle om deres arbejde med kunstnerisk samskabelse i Vejle.

Symfonien er komponeret af komponist Juliana Hodkinson og kan opleves i sin helhed d. 22 juni kl. 16 på Skamlingsbanken.

Om Vejle Kammermusikfestival

Eventet er en del af Vejle Kammermusikfestival 2024, som officielt løber fra d. 3.-9. juni med få arrangementer inden. Festivalen har til formål at sætte koncerter i nye rammer og unikke omgivelser, for at skabe en oplevelse med klassisk musik ud over det sædvanlige. Vejle Kammermusikfestival er ikke kun en begivenhed, men en rejse ind i en verden af unikke lydlandskaber, meningsfulde fællesskaber og kunstneriske udfoldelser. Du inviteres til at deltage i denne musikalske rejse, hvor tradition møder innovation, og hvor publikum er med til at forme fremtiden for klassisk musik i Vejle.

 

Vi er støttet af

Vejle Kammermusik Festival har modtaget økonomisk støtte fra Solist Foreningen af 1921, Beckett-Fonden William Demant fonden, Statens Kunstfond og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Festivalen er ligeledes utrolig taknemmelige for vores dygtige samarbejdspartnere, som har været med til at bidrage til de unikke musikoplevelser. Vores samarbejdspartnere er Givskud Zoo og Thyregod svømmehal.

Grafik med fondslogoer: Solist Foreningen, Becket-Fonden, William Demant Fonden, Statens Kunstfond & Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Sidst opdateret: