Oplev Mette Holm læse op af novellen ”Carnaval” af Murakami, som handler om Robert Schumans berømte klaverværk af samme titel.

Tekst: Mette Holm & Katrine Gislinge. Billede af de to.

Murakami og Schumann med Gislinge og Holm

 

Dato: 6. juni

Tid: 19.00

Pris: 35-70 kr.

 

Mette akkompagneres af intet mindre en et af Skandinaviens førende koncertpianister, Katrine Gislinge, og i fællesskab genskaber de den særlige stemning i novellen, som er en af novellerne i Murakamis novellesamling ’Første person ental’, der er oversat til dansk af Mette.

Haruki Murakamis romaner bugner af musik, og i novellen Carnaval er netop dette stykke musik en vigtig del af handlingen. Musikstykket diskuteres og her med følger en helt speciel historie. ”Første person ental” er en samling af ni noveller i krydsfeltet mellem autobiografi og fiktion, hvor man møder både den unge dreng, der går til baseball sammen med sin far, og den ældre mand, der møder en talende abe, da han bader i de varme kilder. Tre af novellerne er musikalske, de handler om Beatles, om Charlie Parker og så om Schumanns Carnaval, hvor hovedpersonerne drøfter hvilket klaverværk de vil høre, hvis de endte på en øde ø og kun måtte høre ét værk.

Om Vejle Kammermusikfestival

Eventet er en del af Vejle Kammermusikfestival 2024, som officielt løber fra d. 3.-9. juni med få arrangementer inden. Festivalen har til formål at sætte koncerter i nye rammer og unikke omgivelser, for at skabe en oplevelse med klassisk musik ud over det sædvanlige. Vejle Kammermusikfestival er ikke kun en begivenhed, men en rejse ind i en verden af unikke lydlandskaber, meningsfulde fællesskaber og kunstneriske udfoldelser. Du inviteres til at deltage i denne musikalske rejse, hvor tradition møder innovation, og hvor publikum er med til at forme fremtiden for klassisk musik i Vejle.

 

Vi er støttet af

Vejle Kammermusik Festival har modtaget økonomisk støtte fra Solist Foreningen af 1921, Beckett-Fonden William Demant fonden, Statens Kunstfond og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Festivalen er ligeledes utrolig taknemmelige for vores dygtige samarbejdspartnere, som har været med til at bidrage til de unikke musikoplevelser. Vores samarbejdspartnere er Givskud Zoo og Thyregod svømmehal.

Grafik med fondslogoer: Solist Foreningen, Becket-Fonden, William Demant Fonden, Statens Kunstfond & Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Sidst opdateret: