Oplev den prisvindende forfatter Knud Romer i samtale med musiker Stine Brandt, når de med afsæt i bogen ”Pigen i violinen” vil berøre flere emner indenfor den klassiske musiks verden.

Tekst 'Knud Romer og Brandt' og billeder af Knud Romer og Stine Brandt

Pigen i Violinen

"Pigen i violinen" er Knud Romers gribende fortælling om en ung violinist, der fanges i en verden af ubarmhjertig disciplin og en indre længsel efter at udtrykke sin kunst.

Hun bliver kun fem år, da hendes far forærer hende en violin. Det bliver en skæbnesvanger gave, som vil forme hele hendes liv fra det øjeblik. Hun suges ind i musikkens verden, og bliver ført rundt til Mozarts Salzburg, Chopins Katowice og den klassiske musiks fødested i Wien. Samtidig med at hun bliver ældre vokser kravene til hende, og hun har snart kun violinen i sit liv. Kærlighedens varme fordufter, mens musikken bliver højere og hurtigere, og hun svimlende må halse efter professorens disciplinære undervisning. Hendes barndomsgave er blevet til et koldt fængsel, hun aldrig kan flygte fra.

 

Dato: 30. maj

Tid: 19.00

Sted: Give Bibliotek

 


Knud Romer

Knud Romer debuterede i 2006 med den autofiktive erindringsroman ”den som blinker er bange for døden” om barndommen på Nykøbing falster. Debuten indbragte ham stor anerkendelse, bl.a. de gyldne laurbær. 12 år senere har Romer udgivet Kort over Paradis (2018), som er efterfølgeren til sin debut som ligeledes har høstet stor anerkendelse.

Stine Hasbirk Brandt

Stine Hasbirk Brandt er bratchist i DR SymfoniOrkestret. Hun vandt i 1998 P2’s kammermusikkonkurrence med Cailin Kvartetten, og i 2000 fik hun juryens specialpris ved den internationale bratschkonkurrence ”Maurice Vieux” i Paris. Stine er en efterspurgt solist og kammermusiker i DK og Europa, og har blandt andet været på turne med Arild kvartteten i Brasilien, Finland, Skotland, Grækenland og Sverige

Om Vejle Kammermusikfestival

Eventet er en del af Vejle Kammermusikfestival 2024, som officielt løber fra d. 3.-9. juni med få arrangementer inden. Festivalen har til formål at sætte koncerter i nye rammer og unikke omgivelser, for at skabe en oplevelse med klassisk musik ud over det sædvanlige. Vejle Kammermusikfestival er ikke kun en begivenhed, men en rejse ind i en verden af unikke lydlandskaber, meningsfulde fællesskaber og kunstneriske udfoldelser. Du inviteres til at deltage i denne musikalske rejse, hvor tradition møder innovation, og hvor publikum er med til at forme fremtiden for klassisk musik i Vejle.

 

Vi er støttet af

Vejle Kammermusik Festival har modtaget økonomisk støtte fra Solist Foreningen af 1921, Beckett-Fonden William Demant fonden, Statens Kunstfond og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Festivalen er ligeledes utrolig taknemmelige for vores dygtige samarbejdspartnere, som har været med til at bidrage til de unikke musikoplevelser. Vores samarbejdspartnere er Givskud Zoo og Thyregod svømmehal.

Grafik med fondslogoer: Solist Foreningen, Becket-Fonden, William Demant Fonden, Statens Kunstfond & Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Sidst opdateret: