Piktogrammer af de 10 affaldstyper

Alle virksomheder skal sortere affald

Fra den 1. januar 2023 skal alle virksomheder sortere husholdningslignende erhvervsaffald i samme affaldstyper som almindelige husstande. Det betyder, at virksomheder skal indføre løsninger til at sortere virksomhedens affald, så det kan blive genanvendt.

Små hjemmekontorer og mindre virksomheder, der arbejder ud fra hjemmet kan bruge husstandens ordning, hvis der er plads i de eksisterende beholderne.

Find den rigtige løsning til din virksomhed

Det afhænger meget af virksomhedens størrelse, hvilken løsning til affaldssortering der passer bedst. På Miljøstyrelses hjemmeside om affaldssortering kan I finde inspiration og materialer om affaldssortering.

Som udgangspunkt skal virksomhed have en aftale med en indsamlingsvirksomhed om afhentning af virksomhedens affald. I kan finde godkendte indsamlingsvirksomheder på https://affaldsregister.ens.dk

Den kommunale henteordning

Fra den 27. februar 2023 kan virksomheder benytte den kommunale indsamlingsordning. Kravet for at benytte den kommunale indsamlingsordning er, at virksomhedens sorterede affald både i type og mængde svarer til affald fra almindelige husstande.

 

Byggeaffald

Har din virksomhed meget byggeaffald, kan I læse meget mere om, hvordan I skal håndtere det her:

I tvivl om sorteringen af virksomhedens affald?

I vores sorteringsguide kan du altid finde svar på, hvordan du skal sortere dit affald, og hvordan du kommer korrekt af med det, så mest muligt kan genanvendes.

Vi står altid klar til at hjælpe

Er du i tvivl om noget, eller har du spørgsmål eller kommentarer i forbindelse med sortering af erhvervsaffald, er du altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt Ressourcer & Genbrug

Voervej 12, 7120 Vejle Øst
Tlf. 76 81 28 00

Telefontid

  • Mandag til torsdag 8.00-15.00
  • Fredag 8.00-14.00

Fremmøde

  • Mandag til torsdag 8.00-15.30
  • Fredag 8.00-15.00

E-mail: ressourcergenbrug@vejle.dk

Brug Digital Post, hvis du sender personlige oplysninger.

Sidst opdateret: