Arbejdsfordeling

Hvis din virksomhed i en periode ikke har opgaver nok til, at beskæftige alle ansatte - men ønsker at undgå afskedigelser - kan ordningen om arbejdsfordeling være en god mulighed.

Hvad er arbejdsfordeling?

Arbejdsfordeling betyder, at medarbejdernes arbejdstid nedsættes i en periode. Medarbejderne får i perioden supplerende dagpenge fra jobcenteret i de timer, de ikke arbejder. Arbejdsfordelingen skal være aftalt skriftligt med medarbejderne eller være en del af deres kollektive overenskomst. 

Arbejdstiden kan enten være nedsat med mindst 2 hele dage pr. uge eller med 1 uges arbejde fuldtid fulgt af 1 uges ledighed. Fordelingen kan dog også være tilrettelagt med 2 ugers arbejde på fuld tid fulgt af 1 uges ledighed eller med 2 ugers arbejde på fuld tid fulgt af 2 ugers ledighed. 

Sådan gør du, hvis du vil benytte arbejdsfordeling

Der skelnes mellem forskellige arbejdsfordelingssager:

  • Til og med 13 uger:
    Anmeld arbejdsfordelingen senest 1 uge inden ikrafttrædelsen. Anmeldelsen skal sendes til Virksomhedsservice i Jobcenter Vejle.

  • Over 13 uger:
    Ansøg om arbejdsfordelingen senest 4 uger inden udgangen af de første 13 uger. Ansøgningen skal sendes til Virksomhedsservice i Jobcenter Vejle, som sender den videre til Det Regionale Arbejdsmarkedsråd. Der gælder en række specifikke regler i forbindelse med en arbejdsfordeling. Det er eksempelvis i forhold til G-dage og frigørelsesattest. Læs mere hos det Regionale Arbejdsmarkedsråd. Vi hjælper dig også gerne med svar her i Jobcenteret. 

Kontakt vores Virksomhedsservice i Jobcenter Vejle

Havneparken 16C, 7100 Vejle
Tlf. 76 81 62 00
  • Telefontid
  • Mandag - onsdag 8.00 - 15.00
  • Torsdag 8.00 - 17.00
  • Fredag 8.00 - 14.00

E-mail: virksomhedsservice@vejle.dk

Brug Digital Post, hvis du sender personlige oplysninger.

Sidst opdateret: 26. september 2019