Arbejdsfordeling

Hvis din virksomhed i en periode ikke har opgaver nok til at beskæftige alle ansatte, men ønsker at undgå afskedigelser, kan ordningen om arbejdsfordeling være en god mulighed.

Hvad er arbejdsfordeling?

Arbejdsfordeling betyder, at medarbejdernes arbejdstid nedsættes i en periode. Medarbejderne får i perioden supplerende dagpenge fra jobcenteret i de timer, de ikke arbejder. Arbejdsfordelingen skal være aftalt skriftligt med medarbejderne eller være en del af deres kollektive overenskomst. 

Arbejdstiden kan enten være nedsat med mindst 2 hele dage pr. uge eller med 1 uges arbejde fuldtid fulgt af 1 uges ledighed. Fordelingen kan dog også være tilrettelagt med 2 ugers arbejde på fuld tid fulgt af 1 uges ledighed eller med 2 ugers arbejde på fuld tid fulgt af 2 ugers ledighed. 

Sådan gør du, hvis du vil benytte arbejdsfordeling

Der skelnes mellem forskellige arbejdsfordelingssager:

  • Til og med 13 uger:
    Anmeld arbejdsfordelingen senest 1 uge inden ikrafttrædelsen. Anmeldelsen skal sendes til Virksomhedsservice i Jobcenter Vejle.

  • Over 13 uger:
    Ansøg om arbejdsfordelingen senest 4 uger inden udgangen af de første 13 uger. Ansøgningen skal sendes til Virksomhedsservice i Jobcenter Vejle, som sender den videre til Det Regionale Arbejdsmarkedsråd. Der gælder en række specifikke regler i forbindelse med en arbejdsfordeling. Det er eksempelvis i forhold til G-dage og frigørelsesattest. Læs mere hos det Regionale Arbejdsmarkedsråd. Vi hjælper dig også gerne med svar her i Jobcenteret. 

Kontakt vores Virksomhedsservice i Jobcenter Vejle

Havneparken 16C, 7100 Vejle
Tlf. 76 81 62 00
  • Telefontid
  • Mandag - onsdag 8.00 - 15.00
  • Torsdag 8.00 - 17.00
  • Fredag 8.00 - 14.00

E-mail: virksomhedsservice@vejle.dk

Brug Digital Post, hvis du sender personlige oplysninger.

Sidst opdateret: 05. april 2018