Læs om Corona - bl.a. om vaccinationer, coronapas og test. Nu også test på søndage i alle 4 centerbyer!


Læs mere om corona her / Information in English

Søg lejlighedstilladelse til droneflyvning

Når du flyver over offentlig vej skal du søge lejlighedstilladelse til at flyve med drone.

Hvornår skal jeg søge lejlighedstilladelse?

Når du flyver med drone i det offentlige rum skal du leve op til den gældende lovgivning. Ønsker du desuden at flyve over offentlig vej inden for Vejles kommunegrænse skal du søge lejlighedstilladelse. Det er altså kun når du flyver over offentlig vej, at du skal ansøge om lejlighedstilladelse hos os. 

Regler for droneflyvning

I Danmark er reglerne for droneflyvning udstedt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Der er forskellige regelsæt for flyvninger med drone, som bl.a. kategoriseres på baggrund af, hvor risikofyldt flyvningen er, samt hvilken type af drone der flyves med.

Du kan læse mere om, hvilke regler der specifikt gælder for din påtænkte flyvning på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Vis altid omtanke når du flyver med drone

Når du flyver med din drone, må du ikke udsætte andres liv og ejendom for fare eller anden unødig ulempe. Lad ikke din flyvning genere andre mennesker og flyv ikke i nærheden af dyr, der kan blive bange for dronen eller tage skade i mødet med den.

Du kan altid holde dig orienteret om de gældende regler for droneflyvning på Trafikstyrelsens hjemmeside.

På hjemmesiden Droneluftrum.dk finder du desuden et kort, som viser, hvor du ikke må flyve med din drone. Kortet kan også hentes som App og kan downloades fra App Store eller Google Play (søg på droneluftrum).

Sidst opdateret: 23. april 2021