Læs mere om corona - bl.a. om restriktioner, vaccinationer og test. Lyntest i Børkop, Egtved, Give, Jelling, Ågård og 5 steder i Vejle i uge 9


Læs mere om corona her / Information in English

Tilladelse til at flyve med drone over offentligt areal

I Danmark er reglerne for droneflyvning udstedt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Hvis du gerne vil flyve over kommunalt ejet jord, skal du søge en lejlighedstilladelse.

Regler for droneflyvning

D. 1. januar 2021 trådte der en ny dronebekendtgørelse i kraft, hvor der ikke længere skelnes mellem droneflyvning på landet eller i byen. Droneoperationer bliver i stedet opdelt i kategorier efter risiko.

Den åbne kategori vil omfatte langt størstedelen af de droneflyvninger, som udføres på nuværende tidspunkt, da det dækker over hobbyflyvninger som fotografering, videooptagelse, landopmåling m.m.

I denne kategori skal man dog yderligere veje sin drone for at finde ud af, hvilken underkategori man skal flyve efter, da der er specifikke regelsæt for dronegrupperne:

 • 0-249 g
 • 250-900 g
 • 900 g - 4 kg
 • 4-25 kg

Du kan læse mere om præcis hvilke regler, der gælder for de enkelte underkategorier på Trafikstyrelsens hjemmeside.

 • Kategorier af droneflyvning

 • Den åbne kategori

  Dækker over droneflyvninger, hvor der er lav risiko for ulykker.

  Al flyvning i den åbne kategori skal foregå indenfor fjernpilotens synsvidde.

 • Den specifikke kategori

  Dækker over droneflyvninger med en forhøjet risiko for ulykker.

  Det gælder bl.a. flyvning med drone over personforsamlinger, flyvning med en drone på en vægt over 25 kg., eller flyvninger hvor droneføreren ikke kan se dronen.

 • Den certificerede kategori

  Dækker over droneflyvninger, hvor risikoniveauet er på højde med almindelig flyvning.

  Det omfatter bl.a. droner som fragter passagerer.

Registrer dig som droneoperatør

Hvis der er kamera på din drone, eller en anden form for sensor, skal dronen desuden registreres - uanset dronens vægt.

Hvis du bruger din drone til at filme eller fotografere, skal du ydermere være opmærksom på at følge reglerne for fotografering på offentlige og private steder, som fremgår af TV-overvågningsloven, Persondataforordningen og Straffeloven.

Dronetegn og dronebevis

Alle droneførere, som opererer droner over 250 gram, skal have et dronetegn. For at få et dronetegn skal du gennemføre og bestå en teoriprøve bestående af 12 spørgsmål.

Alle droneførere, der vil flyve med droner i forbindelse med et professionelt formål, skal have et dronebevis. Det kræver et 2-3 dages kursus at erhverve sig et dronebevis, alt efter dronens startvægt. Dronebeviset skal erhverves på en godkendt droneskole.

Du kan læse mere om reglerne for dronetegn og dronebevis, samt finde en liste over godkendte droneskoler, på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Vis altid omtanke når du flyver med drone

Når du flyver med din drone, må du ikke udsætte andres liv og ejendom for fare eller anden unødig ulempe. Lad ikke din flyvning genere andre mennesker og flyv ikke i nærheden af dyr, der kan blive bange for dronen eller tage skade i mødet med den.

Du kan altid holde dig orienteret om de gældende regler for droneflyvning på Trafikstyrelsens hjemmeside.

På hjemmesiden Droneluftrum.dk finder du desuden et kort, som viser, hvor du ikke må flyve med din drone. Kortet kan også hentes som App og kan downloades fra App Store eller Google Play (søg på droneluftrum).

Sidst opdateret: 11. februar 2021