Vejle er en af Danmarks udprægede fødevare kommuner med flere end 7.000 beskæftigede i fødevareerhvervet. For at understøtte branchen, så har Vejle Kommune etableret Culinary Institute by VejleErhverv.

Culinary Institute by VejleErhverv er placeret i Food Innovation House og er en del af Vejle Kommunes store fødevaresatsning, hvor nytænkning af fødevarer og fødevareanvendelse er øverst på dagsordenen. Vejle Erhverv er en del af Vejle Kommune og gør det derfor muligt for os at trække på et større erhvervsnetværk, med mere end 7.000 beskæftigede inden for fødevareerhvervet alene. 

Det kulinariske eventyr startede tilbage i 2018, med visionen om at skabe rum for det sunde og sanselige måltid, som fundament for god livskvalitet. Dette gør vi blandt andet gennem holistisk sensorik, hvor vi sætter alle sanserne i spil gennem eksperimenterende læring.

Vi har arbejdet med forskellige former for udfordringer og problemstillinger, store som små, med det formål at formidle viden, som har hjulpet fødevarevirksomheder til at genfinde madglæde og skabe forbedring. Dette gør vi ud fra et mantra om at sætte fokus på intelligent mad i forhold til kroppens behov. Igennem tiden har vi været involveret i et hav af sjove og kreative projekter:  

  • Hjulpet skoler, kantiner og plejehjem med at nytænke maden.
  • Udviklet fødevareerhvervet i samarbejde med vidensinstitutioner og tværfaglige netværk.
  • Støttet lokale producenter, så iværksætteri øges.
  • Afholdt en håndfuld af forskellige events, med mad i centrum.

Hos Culinary Institute by VejleErhverv arbejder vi ud fra en fødevarestjerne, hvor de fem spidser alle repræsenterer et F. Disse fem F’ere er centrale nøgleord, som hver og én, spiller en central rolle i alle de projekter, som vi arbejder med: Fødevarer, Forretning, Forbedring, Frontløbere, FN’s verdensmål.

Fødevareaspektet dækker over alle kendte og ikke kendte spiselige elementer. Forretning omhandler alle steder, hvor der sker en handel. Forbedring tager ikke afsæt i forandringer, men i nytænkning. Frontløbere er de nytænkere, der starter trends inden for fødevarer, gastronomi og sensorik. Vi forsøger hele tiden at huske, både os selv, men også andre på, vigtigheden af at gøre noget, der er større end os selv. Det er derfor utrolig vigtigt for os, at FN's 17 verdensmål altid indgår aktivt, i alle aspekter af vores arbejde. 

Læs mere på Culinary Institite by Vejle Erhvervs hjemmeside.

Culinary Institute by VejleErhverv sætter fødevarer på dagsordenen
Culinary Institute by VejleErhverv sætter fødevarer på dagsordenen.
Sidst opdateret: