Fødevarer

Vejle er en af Danmarks udprægede fødevare kommuner med flere end 7.000 beskæftigede i fødevareerhvervet. For at understøtte branchen, så har Vejle Kommune etableret et Culinary Institute i Food Innovation House.

Culinary Institute by Vejle Erhverv

Vejle Kommune har lejet sig ind i Food Innovation House, hvor man har etableret Danmarks første Culinary Institute, efter forbillede fra lignende institutioner i USA og de skandinaviske lande. - Det er et miljø, hvor man kan mærke, sanse og føle maden. Og hvor frøene skal sås til fremtidens mad.

Gastronomer og fødevareproducenter har adgang til instituttets viden, ligesom man kan vælge mellem en række kursusmuligheder, hvor madeksperter agerer inspirerende medspillere i virksomhedernes arbejde med at udvikle nye og spændende madprodukter.

Culinary Institute henvender sig særligt til hotel, restaurant og fødevarebranchen. Desuden er der et potentiale for at hjælpe nystartede iværksættere inden for fødevareområdet.

Læs mere om Culinary Institute by Vejle Erhverv.

Food Innovation House

Food Innovation House er et innovationscenter for fødevarevirksomheder og underleverandører. Food Innovation House tilbyder udviklingsfaciliteter og -aktiviteter mellem producenter og kunder med fokus på alt fra emballage og råvarer over fødevareproduktion til detailvirksomhed.

Det er Bagger-Sørensen familiens investeringsselskab BS Invest, og Eskildsen-familiens holdingselskab Givesco, som står bag Food Innovation House. Det i samarbejde med SDU, Erhvervsakademi Lillebælt, University College Lillebælt, Madværket, Fødevareklubben, samt en række private fødevarevirksomheder.

Læs mere om Food Innovation House her.

Sidst opdateret: 08. april 2019