Om projektet

Projektet ”Gør dig Kina Klar” er et samarbejde mellem Vejles turistorganisation VisitVejle og Erhvervsakademiet Lillebælt.

Projektet er en del af det EU-støttede initiativ ”Globale Vækst Kompetencer”, som rummer 11,5 mio. kr. til opkvalificeringsforløb til små og mellemstore virksomheder (SMV).

Læs evt. mere i denne artikel: https://www.gvk-projekt.dk

Det er derfor gratis, eller forbundet med ganske få omkostninger, at deltage i ”Gør dig Kina Klar”.

3 gratis undervisningsdage

Projektet rummer foruden 3 gratis undervisningsdage, også muligheden for at arbejde med sin virksomhed som konkret case:

  • Hvordan gør jeg min virksomhed og mine medarbejdere klar til kinesiske kunder og gæster?

Gennem sparring og vejledning fra eksperter gør vi din virksomhed klar til alle udfordringer forbundet med disse særlige gæster. Lige fra skabelsen af skiltning og informationsmaterialer på kinesisk, og synlighed på de digitale medier til konduite og servicering af kinesere.

Kinesere har en meget anderledes kultur end den vante vestlige, og vi vil gerne hjælpe med, at man har netop dette øje for.

Hvorfor Kina?

Det kinesiske rejsemarked er verdens største med over 20 mio. rejsende på årsbasis. Det er desuden et land i verden med højest vækst indenfor rejsemarkedet. Kineserne er desuden de turister, som bruger flest penge på shopping: 12 gange så meget i butikker, som en almindelig turist, og 4 gange så meget pr. døgn på mad, overnatning og attraktioner, når de rejser udenlands. Og kineserne er særligt glade for dansk design, lokale delikatesser og luksus produkter. Rav, Georg Jensen o.a dansk design, skind og sko er i særlig fokus hos de købestærke kinesere.

InComing bureauer

VisitVejle har i det forgange år, og i regi af det officielle Dansk-Kinesisk Turismeår 2017, iværksat en række samarbejder og strategier sammen med såkaldte InComing bureauer (rejsebureauer, som bringer udenlandske turister til Danmark), som vil bringe flere kinesiske gæster til Vejle Kommune i 2018.

Vejle har netop det kineserne efterspørger:

  • Natur, kultur, gastronomi og shopping.

Byens særlige placering nær Billund Lufthavn gør netop at Vejle er ”Porten til Jylland og UNESCO verdensarven i Syddanmark”.

Kineserne kan lande i Billund, bo i Vejle, besøge de tre verdensarvssteder i Syddanmark (Jelling-monumenterne, Christiansfeld & Vadehavet) inden de rejser videre nordpå eller videre til Odense for at besøge H.C. Andersens hus. Finnair har ruter fra Kina til Billund Lufthavn via Helsinki i Finland, og man kan håbe på en direkte rute i fremtiden.

Læs mere i denne artikel: https://www.jv.dk/regionalt/Billund-Lufthavn-jagter-kinesiske-turister/artikel/2566095

Samarbejde med Billund Lufthavn

VisitVejle samarbejder også med Billund Lufthavn for at øge servicen til de kinesiske turister, og binder dermed lufthavnen og byen sammen.

Der er allerede booket hotelværelser til 100 kinesiske gæster i februar 2018, og dette er blot en begyndelse.

VisitVejle tilbyder derfor hjælp til kommunens virksomheder,
så de kan hjælpes i gang med at sælge til kinesiske gæster – uanset om det er via kultur, mad, drikke, shopping eller overnatning.

Det er hele formålet med ”Gør dig Kina Klar”.

Sidst opdateret: 14. december 2017