Som hyldest til gastronomien og de lokale råvarer afholder Culinary Institute by VejleErhverv Kartoffelprisen 2021, hvor nyfortolkning af kartoflen er i centrum.

Kartoflen – en råvare som oftest er at finde i de danske indkøbskurve, dog som tilbehør. Søndag den 24. oktober står fem udvalgte deltagere på tværs af landet klar til at dyste om Kartoffelprisen 2021. Hver skal de kreere en 3-retters menu, hvor kartoflen skal indgå med min. 60% og derved spille den centrale rolle.

Konkurrencen bliver afviklet af Culinary Institute by VejleErhverv i Food Innovation House, hvor tidligere Michelin-kok og Teammanager for Det Danske Kokkelandshold, Per Mandrup, står klar til at byde de unge og talentfulde kokke velkommen: ”Kartoffelprisen 2021 er en konkurrence som har stor betydning og hjælper til at hæve det gastronomiske niveau i Danmark. Kartoflen er i disse klimatider meget aktuel, da den sigter på, at kød og fisk bliver sekundære medspillere på kartoflens præmis”, fortæller Per Mandrup.

Dørene vil blive åbnet for invitererede og tilmeldte gæster. Men det vil være muligt for alle at følge med via livestream, som vil være tilgængeligt på Culinary Institutes Facebookside. Den heldige vinder af Kartoffelprisen vil blive udnævnt kl.16.00 og kan gå hjem med et rejselegat på hele 20.000 kroner.

Læs hele historien her

Sidst opdateret: