Mange smittede med corona - læs bl.a. om restriktioner til og med 7. februar og 28. februar og vaccinationer.


Læs mere her - Information about coronavirus/Covid19

Beboerne på 11 plejecentre vaccineret

Næsten 500 beboere og 250 ansatte på i alt 11 plejecentre fik den første vaccine mod covid-19.

Anbefal denne side:
Inge Hansen, Kastaniehaven
Inge Hansen var den første plejehjemsbeboer i Vejle Kommune, der fik vaccinen mod Covid-19.

Den sidste uge i 2020 blev en meget travl uge på Vejles plejecentre.

Oprindelig fik Vejle Kommune besked om, at beboerne på fire plejecentre kunne blive vaccineret på årets to sidste dage. Men pludselig var der mere vaccine til Vejle, og det betød, at ledere og medarbejdere og de læger, der er tilknyttet Vejles plejecentre, fik meget travlt med at planlægge og organisere vaccineringen, så intet af den dyrebare vaccine gik til spilde.

Og i løbet af lørdagen var de sidste beboere på i alt 11 plejecentre vaccineret. Det gælder også de ansatte, der var på vagt, mens der blev vaccineret.

Onsdag 6. januar er der igen vaccine til Vejle, og onsdag, torsdag og fredag forventes beboerne på de sidste 10 plejecentre incl. de private at have fået deres første vaccine. Andet stik skal gives 3-6 uger efter det første.

Stor ros til til samarbejdet
Det var en meget glad borgmester, der overværede den første vaccination på Plejecentret  Kastaniehaven.

- Det er fantastisk, at vi allerede de første dage i det nye år har fået vaccineret beboerne på over halvdelen af vores plejecentre. Det er mange flere, end vi havde turde håbe på, siger borgmester Jens Ejner Christensen, der også er glad for, at langt de fleste beboere og ansatte har sagt ja til vaccinen.

Og så har han stor ros til både de praktiserende læger og de ansatte i regionen, på plejecentrene og i forvaltningen. Det er kun takket være et fantastisk godt samarbejde hen over julen og nytåret, at det er lykkedes at få så mange vaccineret så hurtigt.

- Alle har været utrolig fleksible og indstillet på med kort varsel at få det hele til at køre. Et forbilledligt og dybt professionelt samarbejde mellem region, kommune og praktiserende læger, understreger Jens Ejner Christensen.

Nu glæder vi os til, at vi forhåbentlig kan vaccinere de sidste beboere i denne uge og glæde os over, at vi hurtigt kan komme i gang med at tilbyde hjemmeboende ældre vaccinationen.

Første stik på Kastaniehaven
De første vacciner blev givet på Plejecenter Kastaniehaven i Give onsdag 30 december.  Det allerførste stik gik til ergoterapeut Louise Madsen onsdag morgen klokken 08.54, og sprøjten blev ført af læge Jonas Kromann-Larsen fra Lægehuset i Give.

Den første beboer på Kastaniehaven, Inge Hansen, blev vaccineret kl. 9.20.

Ingen vaccine gik til spilde
Der kom flere vacciner til Vejle end ventet, og derudover er der  er der også lidt mere i hver flaske - og alt bliver brugt.

Telefonlister sikrede, at der altid var nogen at ringe til, som kunne komme og få vaccinen, hvis der var udsigt til, at der var vaccine i overskud. Vaccinen er nemlig så sart, at den ikke kan fragtes rundt men skal bruges på stedet og med det samme.

De medarbejdere, der er på arbejde, når beboerne skal vaccineres, får også vaccinen tilbudt. Det øvrige personale må vente på, at det bliver deres tur, og de får besked i deres e-boks. De er imidlertid nogle af de første på sundhedsmyndighedernes prioriteringsliste, når alle plejehjemsbeboere er vaccineret.

De 11 plejecentre, der fik vaccinen i sidste uge, er: Kastaniehaven, Bakkeager, Holmegården, Rosengården, Hejlskov, Bakkegården, Solgaven, Højager, Atriumhaven, Smidstrupparken og Riis Friplejehjem.

Borgere, der opholder sig på akutpladser på vaccinationstidspunktet, bliver også vaccineret.

Over 90 % vaccineret
Det er frivilligt, om man vil modtage vaccinen. Det gælder både beboere og ansatte. Alle har muligheden for at sige nej tak, hvilket næsten ingen har gjort på Vejles plejehjem. Langt over 90 procent har indtil videre sagt ja tak til vaccinen.

Nu er Vejle Kommunes Velfærdsforvaltning i gang med at planlægge vaccinering af alle de borgere, der modtager både personlige pleje og praktisk hjælp, og som har tilkendegivet, at de ønsker at blive vaccineret. Listen over borgere skal ligge klar allerede 4. januar, og de vil så få besked fra Serum Instituttet, når de kan blive vaccineret.

Vaccineringen vil ske i de nye vaccinationscentre, som er på vej i alle regioner.
Næste store opgave for Velfærdsforvaltningen bliver at arrangere transport for de borgere, der har behov for det, og aftale tider med vaccinationscentrene for denne gruppe borgere.

Den første vaccine ankommer til Plejecentret Kastaniehaven
Den første vaccine ankommer til Plejecentret Kastaniehaven
Covid-19 vaccinen blandes
Det var ansatte fra Region Syddanmarks Sygehusapotek, der kom med vaccinen og som blandede den, inden den kunne gives til først de ansatte, der var på job, og så de første beboere. Vaccinerne tåler nærmest ingenting og skal bruges straks, de er blandet.
ergoterapeut Louise Madsen
Ergoterapeut Louise Madsen var den første ansatte, der fik vaccinen. Fotos: Ludvig Dittmann
Sidst opdateret: 18. januar 2021