Lækre elbiler, smarte elcykler og Vejles første eldrevne bus bliver vist frem, når ’Vejle Kører Grønt’ sætter i gear den 23. og 24. september 2022. Her er alle inviteret til at se og mærke de nye modeller – og ikke mindst blive klogere på fremtidens grønne mobilitetsløsninger.

Hvor langt kører en elbil på en tank?
Kan det svare sig at købe en elbil i forhold til mit behov?
Giver det mening at udskifte min almindelige cykel med en eldreven?

Disse spørgsmål - og mange flere – er det muligt at få svar på under eventet Vejle Kører Grønt fredag den 23. september og lørdag den 24. september på Rådhustorvet og i Kirkegade midt i Vejle.

Otte lokale bilhandlere fra Vejle præsenterer i alt 24 af de nyeste elbiler på markedet, mens tre cykelhandlere viser de nyeste tohjulede modeller frem. Derudover kommer Sydtrafik med Vejles første eldrevne bus, som får debut på vejene senere på efteråret.

Lørdag er alle inviteret til et hyggeligt cykeltræf, hvor borgerne opfordres til at tage vennerne med og cykle sammen ind til Vejle. De første 200 tilmeldte får en gratis sandwich. Desuden indbydes alle fremmødte – med eller uden cykel – til at komme med input og idéer til Vejle Kommune.

Udviklingsleder Marina Vestergaard Christensen fra Vejle Kommune ser frem til Vejle Kører Grønt og håber på, at de fremmødte kommer til at gå inspirerede og oplyste derfra:

- Fremtiden byder på et væld af spændende løsninger inden for grøn mobilitet. De løsninger er afgørende – ikke mindst set i lyset af den aktuelle energikrise. Og samtidig glæder jeg mig over, at så mange lokale aktører har lyst til at deltage, siger hun.

Info:
Vejle Kører Grønt åbner fredag den 23. september klokken 12 og slutter klokken 18. Lørdag den 24. september åbner begivenheden igen klokken 10 og slutter klokken 14.
For spørgsmål kontakt projektleder Andreas Fischer Larsen på telefon 29 79 93 51 og andfl@vejle.dk


Se hele listen over alle deltagende aktører på Vejle Kører Grønt  - her findes tilmeldingen til cykeltræffet også.

 

Vejle Kører Grønt
Fremtidens løsninger for at komme fra a til b er på programmet under Vejle Kører Grønt.
Vejle Kører Grønt
Vejles første eldrevne bus kan opleves under Vejle Kører Grønt.
Vejle Kører Grønt
Spænd hjelmen, pump cyklen og tag dine venner med til cykeltræf lørdag den 24.9 under Vejle Kører Grønt.
Sidst opdateret: