Corona - bl.a. om vaccinationer og test. Nu 13 steder du kan blive testet i Vejle og centerbyer med flere....


Læs mere om corona her / Information in English

Bliv testet i Påsken - udvidet åbningstid

Smitten falder, men pas nu på i Påsken, så vi kan fortsætte genåbningen - også i Vejle Kommune.

Anbefal denne side:
Coronakort 29. marts, som viser antallet af nye smittede i Vejle Kommune

Tirsdag 6. april april åbner endnu mere af Danmark op, bl.a. liberale erhverv, skoleelever og studerende. Det betyder, at kravet om coronapas træder i kraft, og det øger behovet for testning.

Vi har fortsat mange teststeder i Vejle Kommune, og de har også åbent i Påsken. 7 teststeder i Vejle og 6 teststeder i centerbyerne og omegn.

Testtiderne er de samme som på almindelige hverdage og lørdag/søndag. Mandag 5. april (2. påskedag) er der ekstra lang åbningstid i Paladspassagen og på Vestre Engvej, da der vil være mange, der skal møde op med negativ test tirsdag. Paladspassagen holder også længe åbent lørdag.

Og skal du ud med affald på Genbrugspladsen har du også mulighed for at blive testet der til og med onsdag.
Og er du mere til en tur ud i solen og ned på havnen, så er der pop-up test i Kajakklubben onsdag 31. marts kl. 11-15.

Smitten er faldet - men ikke nok!
I den seneste uge er smitten i Vejle Kommune fortsat med at falde.
Den er faldet yderligere i Vejle Midtby og på Søndermarken, og i den seneste uge har der også været et pænt fald på Nørremarken. Det betyder, at Vejle heldigvis ikke længere ligger i toppen over kommuner med flest smittede men er  nede på en 14. plads.

Men vi er stadig sammen med Billund de to jyske kommuner, der har flest smittede, og smitten er stadig for høj. Det er derfor meget vigtigt, at vi alle passer på hinanden i Påsken, ikke mødes med for mange og fortsat lader os teste.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed er Vejle Kommunes incidens faldet til 133 med 155 nye smittede inden for den seneste uge.

Nørremarken ligger stadig i toppen med 33 nye smittede inden for den seneste uge og en incidens på 443. Men for knap en uge siden var de oppe på 45 nye smittede og en incidens på over 600.

Søndermarken er faldet fra 21 til nu 15 nye smittede på en uge og en incidens på 211. Vejle Midtby er nede på en incidens på 83.

Der er blevet taget en lang række initiativer i de tæt beboede boligområder de sidste uger, og de fortsætter. Det er meget vigtigt, at vejlenserne nu holder fast og ikke lader smitten sprede sig yderligere i Påsken. Især skal vi passe på de nye mutationer. Høj smitte kan betyde, at vi igen skal lukke ned på områder.

I sidste uge var der smitteudbrud i Gårslev, og området ligger stadig højt med en incidens på 262, men det er et fald fra 350 i incidens og til 6 smittede.

Generelt er der sket et fald i smitten i alle områder, undtagen i Grejs/Grejsdalen.

Der er stadig flest smittede i alderen 11-20 år, nemlig 38 nye smittede inden for en uge.

Sidst opdateret: 30. marts 2021