Borgmestre markerer åbningen af ny uddannelse for unge

Borgmestre markerer åbningen af FGU Trekanten i kommunerne Billund, Vejle, Fredericia og Middelfart, når dørene åbnes for elever den 12. August kl. 9.00.

Anbefal denne side:

FGU Trekanten er en stærk og handlekraftig forberedende grunduddannelse, hvor målet er at give et samlet uddannelsestilbud efter grundskolen for at gøre unge ikke-uddannelsesparate klar til en erhvervsuddannelse, gymnasial uddannelse eller beskæftigelse. Fordelt på 5 skoler i 4 kommuner er FGU Trekanten en af de største FGU skoler i Danmark.

FGU Trekanten har en målsætning om at bringe 90% videre i uddannelse og 10% i arbejde

Derfor indtager FGU Trekanten en aktiv og afgørende rolle overfor de unge. Dette sker i et samarbejde med kommuner, erhvervsliv og organisationer, så de unge sikres gode muligheder for at komme videre i uddannelse eller job med de nødvendige kompetencer og erfaringer.

Fællesskab, trivsel og tryghed – og faglig substans

- Fællesskab, trivsel og tryghed er det vigtigste at give de unge, når de starter, det er hele FGU’s fokus og kendetegner den måde vi tager imod de unge, udtaler Jens Ole Jørgensen, Skoleleder på Boulevarden 15, FGU Vejle.

Ledelse og medarbejdere har igennem foråret og sommeren arbejdet intenst på at skabe en skole med spændende fag og solidt indhold, der ruster de unge samt styrker deres fællesskabsfølelse.

- En af de vigtige ting er at give de unge et holdfællesskab, der er med til at modne dem og give dem en bedre identitetsfølelse. Vi har med det nye FGU flere kompetencer og flere øjne, der kan følge den unge og lægge en god elevplan sammen med den unge, udbygger Thomas Holst, underviser, FGU Fredericia.

Det er ikke kun ledelsen og underviserne, der er klar til at tage imod de unge, også administrationen er gearet til at tage hånd om de unge.

- Vi behandler de unge ligeværdigt og med åbne arme, og jeg glæder mig til at hilse på de unge og lære dem at kende på godt og ondt. Der bliver nok en masse praktiske spørgsmål, men der er også tid til en god snak, tilføjer Susanne Heisig, administrativ medarbejder.

Læs hele historien på mikropol.dk

Sidst opdateret: 16. januar 2020