Information om Coronavirus

Folketinget har gennemført en række drastiske tiltag for at afbøde  smittespredningen af Coronavirus og senest en gradvis genåbning af samfundet. Læs her, hvad det betyder for dig som borger i Vejle Kommune. Tilmeld dig også gerne vores COVID-19 beredskab. Du kan også finde udvalgt information til virksomheder.
Klik her for at finde information om corona-situationen - Information about coronavirus/Covid19

Brian Mikkelsen roste udviklingen i Vejle Kommune til nytårskur i Vingsted

Brian Mikkelsen, adm. direktør hos Dansk Erhverv, ser et enormt potentiale i Vejle, og han roste udviklingen i Vejle Kommune i sin peptalk til de 800 fremmødte deltagere til årets traditionsrige nytårskur.

Anbefal denne side:

Årets nytårskur for erhvervslivet i Vejle Kommune blev holdt i den helt nye konferencesal på Vingsted Hotel & Konferencecenter. Her blev 800 uddannelses- og erhvervsfolk budt velkommen af erhvervschef Morten Damgaard, inden borgmester Jens Ejner Christensen gik på scenen for at holde sin nytårstale.

Jens Ejner Christensen så tilbage på et begivenhedsrigt 2019 i Vejle Kommune ned bl.a. nye virksomheder, første spadestik til den nye politiskole, Vejle som startby i Tour de France i 2021 og indvielse af e-sport center. Det blev også året, hvor Vejle Kommune overhalede Esbjerg Kommune med antal indbyggere, og nu er den femte største kommune i Danmark. Men det var også året, hvor der blev vedtaget en ny erhvervspolitik, og hvor dialogen forud for den nye erhvervspolitik fyldte meget.

– FN´s 17. verdensmål handler om partnerskaber. Det hænger på væggen i borgmesterkontoret, så jeg hver morgen bliver mindet om vigtigheden af, at vi som kommune indgår i partnerskaber om at løse tidens udfordringer. Og lad det være et af mine ønsker for det nye årti, at vi som kommune bliver endnu dygtigere til at indgå i partnerskaber med alle fra erhvervslivet og borgerne i Vejle Kommune, sagde Jens Ejner Christensen.

Samtidig benyttede borgmesteren også muligheden til at se frem mod et nyt årti, hvor Vejle Kommune, sammenlignet med situationen for ti år siden, har en styrkeposition.

– Vi skal i fællesskab sætte ambitiøse mål for fremtiden. Vi skal også i fælleskab turde drømme stort, for de vildeste drømme er nogen gange dem, der giver de bedste resultater. Lad os sammen eksperimentere og tro på fremtiden, og lad os gøre det med fokus på det gode partnerskab. Stor tak for samarbejdet i 2019.

Enormt potentiale i Vejle

Brian Mikkelsen, adm. direktør hos Dansk Erhverv, var inviteret til Vingsted Hotel & Konferencecenter for at tale og inspirere de fremmødte deltagere til årets nytårskur. Brian Mikkelsen pegede i sin tale på tre centrale temaer, som han tror kommer til at fylde det kommende år – regeringens klimaplan, digitaliseringen af samfundet og potentialet i de kreative erhverv.

Fremtidens arbejdsmarked bliver, ifølge Brian Mikkelsen, langt mere spændende end tidligere, og fremtidens job bliver langt mere udfordrende, når maskinerne tager de mere rutineprægede arbejdsopgaver. Men den teknologiske udvikling kommer også til at kræve en omstilling hos alle.

– Vejle er frontløber på mange områder indenfor digitalisering. I arbejder med teknologien i det nye AI Innovation House, og Danmark har brug for større fokus på dette, for hele verden bliver ændret af digitaliseringen.

Læs hele artiklen her

Sidst opdateret: 16. januar 2020