Byvision Jelling er borgernes vision

Arbejdet med at udvikle en ny byvision for Jelling tog sit første skridt mandag aften 24. februar, hvor Vejle Kommune havde sat borgerne stævne til et kickoff arrangement på UCL.

Anbefal denne side:

Skal kulturlivet være omdrejningspunktet for fremtidens Jelling? Eller turismen? Og hvad med handelslivet?

Mandag aften 24. februar valgte godt 50 Jelling-borgere at sætte hjernecellerne i sving for at idéudvikle om Jellings fremtidige byvision i det store auditorium på UCL.

Vejle Kommune havde nemlig inviteret til kickoff på byvision i Jelling. Og det var noget, der gav masser af snak og gode idéer på tværs af bordene.

Hvor er visionerne?

Deltagerne var enig om, at Jelling har masser af gode kvaliteter at byde på. Der er et stærkt kulturliv, Kongernes Jelling og højene tiltrækker årligt ca. en kvart mio. turister til, og fællesskabet er stærkt og helt unikt for området.

Der var masser af idéer og forslag til forbedringer, men kun få bud på større visioner. Blandt de emner, der blev nævnt af de fremmødte borgere, var shelters på Fårup Sø, en sti rundt om søen, grønne chikaner, der kan sænke trafikken, overnatningsmuligheder for dem, der gerne vil blive lidt længere i Jelling og flere specialbutikker.

Følg med på byvisionens hjemmeside og se, hvilke idéer og visioner der vokser frem. Siden er åben til og med den 13. marts.

Visionsmøde til maj

Nu har borgerne bolden. Blandt dig i debatten, hvis du vil være med til at påvirke Jellings udviklingsretning. Kommunen og borgerne byvisionsgruppe vil gerne høre fra dig og folk omkring dig. Kommunen arbejder videre med alle de gode visionsidéer, der kommer ind på byvisionens hjemmeside - og samler dem til forslag til forskellige retninger, som byen kan udvikle sig i.

Den 4. maj afvikler kommunen et visionsmøde, hvor borgerne skal vælge den eller de retninger, som Jelling skal udvikle sig henimod. Og her håber Jelling Lokalråd, at endnu flere borgere har lyst til at deltage og give deres mening med – også gerne de unge borgere. For byvision Jelling er Jelling-borgernes egen vision. Den skal fødes og forankres lokalt for, at den kan få flyvehøjde.

Læs mere om Byvision Jelling

 • Byvision Jelling

 • Hvad er din vision for Jelling?

  Bjarke Horst, har boet i Jelling i 13 år:

  ”Vi er jo kendt som Kongernes Jelling eller Vikingerne Jelling, så jeg synes, det ville være oplagt at skabe en vision, der centrerer sig om det historiske. Fx ved at kalde os ”Kongebyen” eller ”Vikingebyen” og lade emner vikinger være et gennemgående tema for alt, hvad vi foretager os. Udstykker vi nye grunde, skal vi opkalde vejene efter navne fra den Nordiske Mytologi. Vi kan skabe spisesteder, hvor du kan ”spise som en viking” eller ”danse som en viking” eller ”sove som en viking” ved at bygge vikinge-langhuse med ildsted i midten. Der kunne være vikingespil på de grønne områder, og specialbutikker kunne forhandle varer med relation til vikingerne.”

 • Hvad er din vision for Jelling?

  Birthe Henriksen, har boet i Jelling siden 1984:

  ”Jeg synes, vi skal satse på kulturliv og turisme som omdrejningspunkt for Jelling og omegn. Og i forhold til turisme tænker jeg, at det er vigtigt, at vi får holdt på dem, når de er her. Det vil kræve overnatningsmuligheder som fx et hotel eller et vandrehjem. Og det kunne sagtens kombineres med at etablere konferencefaciliteter, så vi også tiltrækker erhvervsturister.”

Sidst opdateret: 19. maj 2020