Corona disruptede arbejdstiden – KKI Plast har indført 3 dages arbejdsuge

Tredages arbejdsuge er blevet virkelighed hos KKI Plast. Stigende effektivitet og arbejdsglæde er blandt erfaringerne.

Anbefal denne side:

En formiddag i begyndelsen af 2020 var medarbejderne hos KKI Plast kaldt sammen i plastvirksomhedens lyse mødelokale. Flemming Juhler, der ejer virksomheden på Jens Grøns Vej i Vinding, ville gerne være på forkant med den moderne udvikling på arbejdsmarkedet, som han mente bevægede sig væk fra, at alle medarbejdere skulle arbejde efter samme 8-16 skema.

– Hvordan vil I helst arbejde, spurgte han sine syv ansatte, og bad dem byde ind med alle de vilde og fantasifulde forslag de kunne finde på. Men til Flemming Juhlers overraskelse kom der bare ikke nogen forslag.

– Jeg måtte selv skubbe på og komme med forslag, men alle mine idéer prellede af. De ville gerne fortsætte med at arbejde på den måde, de allerede gjorde, fortæller Flemming Juhler, der gik fra mødet med uforrettet sag. Medarbejderne vendte derefter tilbage til de store maskiner på værkstedet og de kendte arbejdsvaner. Men det skulle hurtigt ændre sig.

Uventet fordel

Corona-pandemien skulle nemlig komme til at vendte op og ned på den måde KKI Plast hidtil havde arbejdet.

– Da coronaen kom til Danmark og samfundet lukkede ned, indførte vi restriktioner for, hvor mange, der måtte være på arbejde ad gangen. Vi besluttede at kun halvdelen af medarbejderne skulle være på arbejdspladsen på samme tid, fortæller Flemming Juhler.

Efter noget tid kunne han konstatere, at den nye arbejdstid gav en række fordele, som ingen tidligere havde været opmærksom på.

– Når medarbejderne arbejder på en bestilling sker bearbejdningen af den specielle plastdel typisk på flere forskellige maskiner. Det betyder, at der godt kan opstå en kort kø til en maskine. Denne udfordring havde vi ikke i tiden med corona, hvor det kun var halvdelen af medarbejderne, der var på værkstedet, forklarer Flemming Juhler.

– Den nye arbejdstid betød, at medarbejderne hurtigt kunne vandre fra maskine til maskine og den enkelte opgave blev udført mere effektivt og uden afbrydelser. Dermed kunne vi lettere komme i mål med opgaven og begynde næste opgave og næste opgave og næste opgave igen, forklarer han.

Læs hele historien på mikropol.dk

Sidst opdateret: 02. juli 2020