CPH:DOX on tour kommer til Vejle 27. og 28. marts

To aftener med tankevækkende dokumentarfilm, debat og underholdning. Vi besøger Qasim i Q's Barbershop i hjertet af Vollsmose og Vejles grønlandske kor synger på smukkeste vis ind til en film om en ung pige i det storslåede Grønland - kan hun vende alkoholproblemer til motion og bliver hun optaget på hendes drømmeuddannelse?

Anbefal denne side:
Q's Barbershop
Håbets Ø

Pris:

  • 60 kr. per film - 30 kr. u/25 eller med studiekort
  • 100 kr. for begge film

Q'S BARBERSHOP 
27. MARTS KL. 19, Xeneriet i Spinderihallerne 

Dansk tale - engelske undertekster
Filmen varer ca. 60 min.
Q´s Barbershop ligger i hjertet af Vollsmose - Danmarks største sociale boligbyggeri - og er et populært hænge-ud sted for kvarterets unge somaliere. Salonens ejer Qasim er selv fra Somalia, og han sørger for at de unge i Vollsmose har stil - for uanset om du er flygtning, kriminel eller stræber, så skal frisuren være knivskarp. Og langt de fleste af Q´s kunder forlader da også salonen med fornyet mod på dagens gøremål og livet i sig selv.
Efter filmen kan du møde Qasim og hans fast kunde Razi til en talk modereret af Helge Rahbek.

HÅBETS Ø
28. MARTS KL. 19, 
Xeneriet i Spinderihallerne 

Dansk tale - engelske undertekster
Filmen varer ca. 75 min.
Tag med til Grønlands storslåede natur, hvor løftet om udvikling tænder håb for fremtiden i Grønland og drømmen om uafhængighed. Filmen skildrer en fin og positiv personhistorie om en ung pige, hvis familie dog repræsenterer gennemsnitlige problemer blandt befolkningen som alkoholmisbrug, men til sidst får vendt alkoholvaner til træning og motion, mens hovedpersonen bliver optaget på sin drømmeuddannelse.
Efter filmen kan du møde instruktørerne Sidse Torstholm Larsen og Sturla Pilskog. Filmen synges ind på smukkeste vis af det grønlandske kor: Vejle Mi Erinaq

Dørene åbner kl. 18.30 begge aftener, og arrangementerne forventes at være færdig senest kl. 21.30. Der vil være mulighed for at købe drikkevarer og popcorn.

Sidst opdateret: 18. marts 2019