FabLab Spinderihallerne giver iværksættere mulighed for hurtigt at omsætte deres idé til en prototype.

En blanding af snak og maskinstøj fylder lokalet i FabLab Spinderihallerne. Laserskæreren brænder langsomt vej igennem en rød akrylplade, og omridset af et logo toner langsomt frem. Instruktør Lars Eriksen Høegh er i fuld gang med at vejlede en lokal iværksætter i brugen af maskinen. Hver torsdag hjælper FabLab iværksættere i gang med deres første fysiske produkt. Tilbuddet hedder FabAdvice og er gratis for iværksættere.

Fra datafil til fevinger

I FabLab er alle projekter velkomne. Og ingen idéer er for vilde – heller ikke et sæt fevinger.
Performancekunster Signe Marie Bonnici-Erichsen – der har til huse i Spinderihallerne – optræder ofte med sin karakter Guldfeen. Da feen skulle have nye vinger, begyndte Signe Marie at tænke på alternative løsninger. Rundt omkring i Spinderihallerne kan man se ting, der er skåret på en laserskærer. Og det inspirerede Signe Marie til at kontakte FabLab.

– Jeg ville gerne lave nogle vinger, der var mere detaljerede og flotte, end dem man kan købe. Og så spurgte jeg FabLab, om de kunne hjælpe, fortæller Signe Marie.

Selvom der bliver produceret alt lige fra en “handske-påsætter-maskine” til fjernstyrede biler i FabLab, så var fevinger noget helt nyt. Men instruktørerne i FabLab var friske på udfordringen. Hvis du kan tegne det, så kan vi skære det, sagde de til Signe Marie. I samarbejde med sin svoger fik Signe Marie tegnet de nye vinger i et særligt computerprogram, som kan overføre data til laserskæreren.

– Det er første gang, at jeg prøver at arbejde på den måde – at lave noget på computer, der så bliver virkeligt. Jeg fik rigtig god vejledning og sparring – blandt andet til materialevalg. I FabLab har de 100 idéer til, hvordan man kan forbedre produktet. Jeg havde en fornemmelse af, at alt var muligt. Det var virkelig en dejlig oplevelse. Jeg er vildt imponeret over hvor flotte, de er blevet. siger Signe Marie Bonnici-Erichsen.

Sidst opdateret: