DR-vært Sofie Østergaard inviterer Vejles børn til dyst i teknologikreativitet

Grævlingeræv eller uglemakrel? Børn i 4.- 6. klasse fra Vejle Kommune er inviteret til at skabe de sejeste superdyr med brug af kodning og kreativitet, når de bliver premieregæster til DR’s ultra:bit-læringsevent. Tilmeldingen er netop åbnet.

Anbefal denne side:

Skoleelever i 4., 5. og 6. klasse i Vejle Kommune kan godt begynde at glæde sig. De får nemlig DR-vært Sofie Østergaard helt for sig selv, når der er premiere på DRs ‘ultra:bit LIVE’ til efteråret. Her er det nemlig Vejle Kommunes elever i 4., 5. og 6. klasse, der bliver premieregæster, når DR til september lancerer det helt nye læringsevent ‘ultra:bit LIVE’. Her bliver eleverne en del af en interaktiv læringsevent med DR-vært Sofie Østergaard, som sendes direkte på DR Skoles pop-up YouTube-kanal, hvor klasserne deltager hjemme fra klasseværelset i en undervisningstime.

Klasserne dyster mod hinanden på tværs af hele landet i sjove dueller med fokus på kodning, kreativitet og danske dyr. ’ultra:bit LIVE’ er kulminationen på et undervisningsforløb, hvor børn skaber deres egne unikke superdyr med teknologi og er med i konkurrencen om at vinde præmier til hele klassen. Tilmeldingen til ultra:bit LIVE er netop åbnet.

I alt holdes der 14 ultra:bit LIVE læringsevents, og de to første premiereevents er reserveret til skoleelever fra Vejle Kommune, som får en særlig oplevelse med ultra:bit.

Stor opbakning til ultra:bit i Vejle
Formanden for børne- og familieudvalget i Vejle, Torben Elsig-Pedersen glæder sig over samarbejdet med DR ultra:bit.

“I Vejle har vi et stærkt fokus på, at børn både skal kunne bruge og skabe med teknologi. Vores børn lever i en tid med masser af teknologi, som kan hjælpe, men også styre dem. Derfor må vi sørge for, at de ikke bare ukritisk forbruger teknologier, men også kan forholde sig kritisk og kreativt til dem. Mange skoler gør aktivt brug af kommunens FABLAB til at bringe teknologien til live, og vi kan se, at det i høj grad motiverer børnenes kreative leg og læring med teknologi,” siger Torben Elsig-Pedersen og fortsætter:

“DR´s ultra:bit er et initiativ, som understøtter det, vi gerne vil i Vejle Kommune, og vi er derfor glade for, at det er Vejle Kommunes børn, der får lov til at være de første, der er med i DR’s ‘ultra:bit LIVE’ til september, siger Torben Elsig-Pedersen.

Camilla Laudrup, der er sekretariatsleder for DR ultra:bit, glæder sig over Vejles premieredeltagelse:

”Vi glæder os over det store engagement, som Vejle Kommune lægger i ultra:bit. I det hele taget, så oplever ultra:bit over hele landet en fuldstændig overvældende tilslutning fra børn, lærere, skoleledere og forældre. Op mod 100.000 børn i 4., 5. og 6. klasser deltager i indsatsen, som har til formål at inspirere vores børn til at prøve kræfter med kreativitet og kodning – og tænde for deres kritiske sans i forhold til den teknologi, de omgiver sig med i hverdagen,” siger Camilla Laudrup.

ultra:bit-indsatsen består af en kombination af børneprogrammer på DR Ultra, digitale undervisningsforløb på DR Skole og en hel række undervisningstilbud og aktiviteter fra mere end 50 samarbejdspartnere. DR, CFU og Astra står bag læringsindsatsen, som er støttet af Industriens Fond.

Grævlingeræve og uglemakreller
2020 er Naturens År i DR, og det har smittet af på ’ultra:bit LIVE’, for eleverne skal ud og samle viden om danske dyr, prøve at sammensætte forskellige dyrs egenskaber på nye måder, før de til sidst skal bringe deres eget superdyr til live ved hjælp af kodning, kreativitet og teknologi.

DR-vært Sofie Østergaard glæder sig til at stå i spidsen for ultra:bit LIVE:

”Nu er det tredje år i træk, jeg får lov til at være vært på ultra:bit, og det er noget af det sjoveste og vigtigste, jeg har lavet. Jeg er imponeret over, hvor godt børnene har styr på teknologien, og hvordan de kaster sig over udfordringer, prøver sig frem og kommer med alle mulige fantastiske og vanvittige idéer. Jeg glæder mig meget til at holde en kæmpe natur- og teknikfest med en masse seje elever hjemme i deres klasseværelser,” siger Sofie Østergaard.  

’ultra:bit LIVE’ foregår på DR Skoles pop-up YouTube-kanal den fra 21. september til 8. oktober 2020. Alle 4., 5. og 6. klasser kan deltage. Vejle Kommunes børn er inviteret til at deltage som de første til ultra:bit LIVE premieren. Tilmeldingen er åben på www.dr.dk/ultrabitlive

Faktaboks om ultra:bit

  • 8 ud af 10 skoler deltager i læringsindsatsen ultra:bit, som vil inspirere børn til at blive mere end teknologibrugere, nemlig til selv kreativt at kunne skabe med teknologi – og tage kritisk stilling til den.
  • ultra:bit er en storstilet fælles lærings- og undervisningsindsats udviklet af DR i samarbejde med store dele af undervisningsverdenen og er støttet af Industriens Fond. ultra:bit udføres i samarbejde med Center for Undervisningsmidler (CFU Danmark) under professionshøjskolerne og det nationale naturfagscenter Astra. En lang række samarbejdspartnere bidrager til projektet på forskellig vis for at sikre synergi og gennemslagskraft.
  • ultra:bit blev lanceret i 2018, og i dag deltager over 100.000 elever fra 4., 5. og 6. klasse i ultra:bit. 18.000 børn har deltaget på ultra:bit camps i Allinge, Aalborg, Odense og København.
  • Undervisningsmaterialet til ultra:bit LIVE Forløbet kan bruges i både matematik, natur & teknologi, håndværk & design, dansk eller i tværfaglige forløb og er udviklet i samarbejde med CFU – Center for Undervisningsmidler. Det ligger klar her: på www.dr.dk/ultra:bitlive.
  • ultra:bit er blevet forlænget til 2023, og fra skoleåret 2021/22 kan 7. og 8. klasser også deltage i aktiviteter, der understøtter kreativitet og teknologiske skaberkraft. Læs mere på www.dr.dk/projektultrabit

Kontaktpersoner:

Mads Bo-Kristensen, chefkonsulent Uddannelse & Læring, 4111 1619

Peter Dahl, leder af FabLab Spinderihallerne (PETDA@vejle.dk mobil 2018 9048

 

DR-vært Sofie Østergaard
DR-vært Sofie Østergaard inviterer Vejles børn til dyst i teknologikreativitet
Børn deltager i ultra:bit
Skoleelever i 4., 5. og 6. klasse i Vejle Kommune kan godt begynde at glæde sig til at deltage i Ultrabit
Sidst opdateret: 22. juni 2020