Corona - Se bl.a. nye testtider i sommerferien


Læs mere om corona her / Information in English

Engums nye byport til Vejle indvies

Et af Vejle Kommunes store anlægsprojekter binder Tirsbæk Bakker og Engum bedre sammen og fremtidssikrer trafikken til og fra de to områder. Lørdag den 25. januar klippes den røde snor med taler, Tunnelrace og nytårskur i Engum.

Anbefal denne side:

Når den røde snor klippes i Engum lørdag den 25. januar kl. 11.30, markerer det samtidig afslutningen på et af de store anlægsprojekter i Vejle Kommune.

Nærmere bestemt indvier Vejle Kommune ny vej, to rundkørsler, tunnel for gående og cyklister og cykelsti ved Tirsbæk Bakker og Engum. Et projekt, som lokale i Engum ikke tøver med at kalde for ”den nye byport til Vejle.”

Vi kommer fremtiden i møde

Der er tale om et anlægsprojekt, der kommer fremtidens behov i møde, og hvor de allerede nuværende beboere i området oplever bedre infrastruktur, når de om morgenen skal videre ad E45 eller Horsensvej mod enten nord eller syd. Projektet har også sørget for en trafiksikker skolevej for de godt 150 børn fra Tirsbæk Bakker, der skal gå på Engum Skole, hvad end de transporterer sig på gåben eller på to hjul.

Boligområdet omkring Tirsbæk Bakker er et attraktivt område, der på få år er skudt i vejret med ca. 500 boliger og flere på vej. Og det kan allerede mærkes på trafikken på Juulsbjergvej mod Horsensvej.

Tunnelrace, snoreklip og nytårskur

Indvielse sker officielt lørdag den 25. januar 2020 kl. 11.30 ved Engum Skole med snoreklip og taler ved bl.a. formand for Teknisk Udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen. 

Festlighederne begynder dog allerede kl. 10, hvor den lokale idrætsforening, EUI, er værter for Tunnelrace efterfulgt af pølser og trafikkage, som kommunen serverer, ved Engum Skole.

Efter indvielsen fortsætter Fællesskaberne i Engum sin traditionelle nytårskur med deltagelse af bl.a. Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, og byrådsmedlem Morten Skovlund.

  • Anlægsprojekt i Tirsbæk Bakker og Engum

  • Fakta
    • Julianebjergvej indeholder rundkørsel til svær transport, hertil 520 meter lang adgangsvej samt en lille rundkørsel til bytrafik. Budget: 20,8 mio. kr.
    • 1.310 meter lang og 3 meter bred dobbeltrettet cykelsti ved Tornsbjergvej som adgangsvej til Engum. Budget: 5,2 mio. kr.
    • Tunnel under Juelsmindevej, der giver plads til tværgående tungtransport såsom vinterredskaber og traktorer – ud over de lette trafikanter.
    • Tidsperiode for hele anlægsprojektet: Medio 2018 – ultimo januar 2020
Sidst opdateret: 18. januar 2021