Erhvervslivet i Vejle Kommune samlet til nytårskur i Spektrum Vejle

Over 750 tilmeldte deltagere til årets traditionsrige nytårskur, hvor Bjarne Corydon leverede en peptalk til de fremmødte, og Aguardio løb med Iværksætterprisen 2019.

Anbefal denne side:

Vejle Kommune havde inviteret erhvervslivet til nytårskur 9. januar i Spektrum Vejle. Og fra den runde scene kunne borgmester Jens Ejner Christensen byde de mange deltagere velkommen og gøre status for et spændende og godt år.

- Vores udgangspunkt i Vejle er godt – faktisk er det rigtigt godt! Vi oplever en stor tilflytning til kommunen, nye uddannelser kommer til, og erhvervslivet er i vækst. Faktisk går det så godt, at de nyeste tal viser, at Vejle er den kommune i Syddanmark, hvor der har været den største vækst i antallet af arbejdspladser i de seneste år, fortalte borgmester Jens Ejner Christensen.

Samtidig benyttede Jens Ejner Christensen også muligheden til at se fremad, og inviterede til dialog om fremtidens erhvervspolitik som udløber i 2020.

- Vi vil gerne bruge det næste halve år på at snakke med en hel masse af jer om fremtiden. Vi vil invitere til en række større og mindre arrangementer, hvor vi sammen tager en snak om, hvor I mener, at jeres erhverv er på vej hen, og hvordan vi kan bidrage.

Rigets tilstand ifølge Corydon
Bjarne Corydon, tidligere finansminister og nuværende topchef hos Dagbladet Børsen, stod for årets peptalk til erhvervslivet, hvor han gjorde status for det forgangne år og kiggede nærmere på rigets tilstand i 2019. For selvom det går godt i Danmark, og vi oplever fremgang og optimisme, så er der ifølge ham et større drama på spil, end vi er opmærksom på.

- Jeg tror, at vi skal have flere der læner sig ind i diskussionen om, hvor vi samfundsmæssigt skal hen, hvis ikke det skal gå galt. Vi er vant til, at andre tager sig af det, bl.a. politikere, avisredaktører, erhvervsforeninger, professorer og debattører. Men har de fat i den lange ende? Jeg synes det ikke nødvendigvis, konstaterede Bjarne Corydon.

Men samtidig mindede han også de fremmødte om, at det går rigtig godt, og der kun er grund til optimisme:

- Der er intet der tilsiger, at vi ikke skal være optimister i forhold til 2019 og det næste årti. Det er fuldstændig inden for rækkevidde i dette land at komme videre og udvikle sig. Og vi ved faktisk hvordan, for erfaringerne fra vores fortid viser os, hvordan vi får det til at lykkes.

Klik her for at læse hele artiklen på nyhedssiden Mikropol.dk

Sidst opdateret: 11. januar 2019