Få inspiration til en bæredygtig hverdag

På onsdag 30. januar er der årsmøde i Grønt Forum. Det finder sted i Foreningernes Hus i Vejle. Mødet er for alle interesserede - ikke kun formedlemmer. Det begynder med en markedsplads og fællesspisning.

Anbefal denne side:

Grønt Forum vil gerne vise vejen inden for bæredygtighed og skabe mulighed for, at foreningernes medlemmer kan mødes og samarbejde med mange flere aktører, end det er tilfældet i dag. Aftenen starter med en markedsplads, hvor man kan få inspiration til, hvordan borgere, foreninger og virksomheder i hverdagen kan arbejde med at skabe bæredygtige løsninger. 

- Klimaet og bæredygtighed er meget oppe i tiden, og med god grund. Derfor er det godt, at vi har en forening som Grønt Forum, hvor frivillige kan mødes og bl.a. udveksle gode ideer til, hvad man kan gøre derhjemme. Jeg håber, at mange vil benytte lejligheden til at komme til årsmødet og få noget inspiration, siger Karl Erik Lund, formand for Natur- og Miljøudvalget. 

Ingeniør Thomas Drivsholm, som er mangeårigt medlem af Grønt Forum, indleder selve årsmødet med at give deltagerne et oplæg om familiens miljøbelastning baseret på en ny rapport, der er udarbejdet af studerende fra Aalborg Universitet i juni 2018. 

- Bøf, bil og bolig står stadig for de væsentligste bidrag til miljøbelastningen fra danske husholdninger, og det er stadig brugen af tekstilvaskemidler, der er det mest miljøbelastende, når det drejer sig om kemiske husholdningsprodukter, siger Thomas Drivsholm. 

Han lægger op til en åben diskussion i grupper om, hvad man selv kan gøre for at begrænse sine fodaftryk.

Derudover vil landmand Mikael Kjerkegaard fortælle om begrebet holistisk afgræsning, som en amerikansk metode, der bruges over hele verden til at få kødvæg og malkøkøer ud på agerjord som enge og overdrev.

FAKTA

Grønt Forum har eksisteret siden 1997 og samarbejder med borgere, foreninger og virksomheder om grønne initiativer. Netværket er en del af afdelingen Projektudvikling i Teknik og Miljø i Vejle Kommune. 

Af hensyn til spisning er tilmelding til årsmødet nødvendig og skal ske til Dana Laura Cernat, Grønt Forum, Projektudvikling, e-mail: dalce@vejle.dk, senest 25.januar.

 

Affaldsindsamling i St. Lhime i 2018
Hvert år deltager ca. 1.000 borgere i en frivillig affaldsindsamling i hele kommunen, som Grønt Forum er tovholder for.
Sidst opdateret: 23. januar 2019