Peter Dahl, som til daglig er leder af FabLab Spinderihallerne i Vejle, var udvalgt som en del af juryen til finalen i den landsdækkende konkurrence Unge Forskere til Science Expo i København.

Det var ikke en helt almindelig mandag, da Peter Dahl mødte ind til Science Expo i Øksnehallen i København. Peter var nemlig blevet udvalgt til juryen for sporet “Technology”, og havde til opgave at bedømme de unge forskers spændende prototyper med nye teknologier, der i år havde meget fokus på bæredygtighed, klima, bionedbrydelige materialer og teknologi.

Peter Dahl fra FabLab til finalen i Unge Forskere
Peter Dahl er til daglig leder af FabLab Spinderihallerne i Vejle. Men i mandags var han udlånt til København, hvor en masse kloge unge hoveder skulle vise deres forskningsprojekter.

Peter og teknologierne

Som leder af FabLab Spinderihallerne er det ikke underligt, at Peter Dahl blev tilbudt en plads i juryen til finalen i Unge Forskere. Til dagligt har han om nogen indsigt og kendskab til udarbejdelse af prototyper ved brug af digitale teknologier. FabLab Spinderihallerne er et moderne prototypeværksted med de nyeste, digitale produktionsteknologier. Samspillet mellem menneske, maskine og avanceret software gør det muligt at arbejde i alle mulige materialer og producere i en meget høj kvalitet.

I mandags var det altså de unge forskers prototyper, der blev set efter i sømmene og vurderet, og på den måde blev Vejle en del af et enestående event, hvor det boblede af seje finalister med store ambitioner.     

Læs mere om FabLab Spinderihallerne her 

Kloge hoveder – også fra Vejle

Konkurrencen Unge Forskere samler landets mest talentfulde unge, som fortæller om deres nyskabende forskningsprojekter, og anvender de nyeste teknologier i deres prototype udvikling inden for teknologi og naturvidenskab.

Fra Vejle deltog også Emil Villekjær fra Rosborg Gymnasium & HF, som var finaledeltager i kategorien Physical Science (senior), og undersøger hvordan lyd kan blive til lys. Fænomenet hedder sonoluminescens og Emil forsøger at beskrive det uopklarede fænomen ved en teoretisk model med visse antagelser.

Sidst opdateret: