Finansieringen af Sundhedsskoven er nu på plads

Med støttekroner fra Vejle Kommune, TrygFonden, 15. Juni Fonden, Friluftsrådet og Region Syddanmark kan udviklingen af Danmarks største sundhedsskov i Store Grundet nu gå i gang. Samlet pris for udviklingsprojektet er 5.349.000 kr.

Anbefal denne side:
Økonomiudvalget har valgt at øremærke 1 mio. kr. og Natur- og Miljøudvalget 400.000 kr. til Danmarks største sundhedsskov, der kommer til at ligge i Store Grundet Skov. Hermed er udvikling af skoven til sundhedsskov nu en realitet.

 

Det betyder, at der er et roligt helle på vej til kommunens borgere. Vejle Kommune er kendt for sin natur, som borgere og turister i fuld udstrækning benytter til bl.a. at vandre, løbe og cykle i. Men med Sundhedsskoven bliver der nu også mulighed for, at borgerne kan besøge et område, der er indrettet til at styrke den mentale sundhed eller blot få dig ned i tempo.

 

Skoven er muliggjort med midler fra Økonomiudvalget, der kommer som medfinansiering til flere store bidrag fra eksterne fonde og puljer – bl.a. fra TrygFonden, der har doneret 2 mio. kr.

 

Erfaringer skal deles

Skoven er både beregnet til patienter i behandlingsforløb og til øvrige besøgende. Skoven vil være et supplement til kommunens øvrige bynære skove, der mere har faciliteter til fysisk udfoldelse og leg, mens sundhedsskoven indrettes til at komme ned i tempo – til bare at opleve naturen og være i nuet.

 

I den kommende tid vil der blive arbejdet på detailplanlægning af faciliteter i de enkelte dele i skoven og på uddannelse af sundhedspersonale i naturbaseret behandlingsforløb og sundhedsfremme.

 

Viden og erfaringer fra det sundhedspersonale vil blive bredt ud til andre besøgende, så alle får øget viden om brug af naturen til mental sundhedsfremme.
Sidst opdateret: 19. maj 2020