Egtvedpigens Verden får er rygstød på 3 millioner kroner i Finansloven for 2024. Vejle Kommune og Vejlemuseerne er i fuld gang med at realisere det store museumsprojekt, der skal fortælle den spændende historie om Egtvedpigen. Lige der, hvor hun blev stedt til hvile en sommerdag for 3.500 år siden.

Egtvedpigens Grav set fra oven. En stor grøn høj midt i et bakket landskab omkranset af træer
Egtvedpigens Grav. Foto: Vejle Kommune
Illustration af portal til Egtvedpigens Verden - et rum hvor besøgende kan gå på opdagelse
Illustration af portal til Egtvedpigens Verden fra AART Architechts vinderprojekt i idékonkurrencen
Illustration af en mand og kvinde der holder om hinanden går af sti hen til bygningen til Egtvedpigens Verden
Illustration af ankomst til Egtvedpigens Verden fra AART Architechts vinderprojekt i idékonkurrencen
""

Om et par år åbner det nye oplevelsescenter Egtvedpigens Verden.

"Egtvedpigens historie er hele Danmarks historie. Vi er utrolig glade for det ekstra rygstød Folketinget har givet et allerede stærkt og finansieret projekt. Det åbner for endnu flere muligheder for at fortælle den vigtige historie endnu bedre" udtaler Flemming Hedegaard, chef for VejleMuseerne, der sammen med Vejle Kommune står bag det store projekt.

VejleMuseerne har arbejdet i mere end 10 år på at skabe et passende univers, som kan formidle Egtvedpigens og bronzealderens historie. Ambitioner er at give folk mulighed for at udforske og lære i det samme landskab, som Egtvedpigen levede i for 3500 år siden.

Projektet er støttet Nordea-Fonden, Vejle Kommune, og nu også Finansloven for 2024.

Hvem var Egtvedpigen?

Det kommer det nye og bæredygtige museum, Egtvedpigens Verden, til at give svar på. Gennem leg og bevægelse inviteres gæsterne til at gå på opdagelse i det selvsamme landskab, som Egtvedpigen levede i tilbage i bronzealderen. Museet lader nemlig naturen og landskabet være en integreret del af historiefortællingen.

Sidste år vandt AART architects idékonkurrencen, som lægger grundstenene for Egtvedpigens Verden. Med sin forståelse for landskabet og den cirkulære tankegang skaber vinderprojektets elementer en tydelige overgang fra nutidens verden til Egtvedpigens Verden, når gæsterne ankommer til stedet.

Egtvedpigens Verden bliver en interaktiv og engagerende oplevelse, der udforsker og formidler historien om Egtvedpigen, et af Europas mest betydningsfulde bronzealderfund. Her vil publikum blive inviteret til at tage på en rejse tilbage i tiden gennem leg, bevægelse og fortælling i landskabet.

Egtvedpigens Verden skal inspirere både lokale og besøgende fra hele verden til at engagere sig i historien og kulturarven

Sidst opdateret: