Information om Coronavirus

Læs her, hvad corona betyder for dig som borger eller virksomhed i Vejle Kommune og se forslag til aktiviteter.
Klik her for information om corona-situationen - Information about coronavirus/Covid19

Fjordenhus, Havneøen og bolig i Brejning vandt Vejle-Prisen

Enestående byggeri på havnefronten og et helstøbt og velproportioneret enfamiliehus i Brejning blev sejrherrerne, da Vejle-Prisen 2018 og Borgernes Arkitekturpris blev uddelt i Skyttehushaven mandag 7. oktober.

Anbefal denne side:

Den er blevet omtalt i både nationale og internationale magasiner, den har været omdrejningspunktet for en Audi reklame, og nu kan den bryste sig af både Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris. Der er naturligvis tale om Kirk Kapitals firmadomicil Fjordenhus på Havneøen.

Plakette til Fjordenhus

I dommerpanelets begrundelse fremhæves det, at Fjordenhus er et ikonisk værk, som har det ene ben i arkitekturen og det andet ben i kunsten.

Bag det imponerende bygningsværk står kunstneren Olafur Eliason og Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S.

Firmadomicilet blev også valgt blandt de fem nominerede til Borgernes Arkitekturpris, som i alt 854 borgere har deltaget i afstemningen af. Udover diplomer for Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris modtager Fjordenhus også en plakette til indmuring på bygningen, der kun gives til særlige gode eksempler på arkitektur, der tjener som inspiration til kommunens arkitekturpolitik.

Læs hele historien på mikropol.dk

Sidst opdateret: 19. maj 2020