Første spadestik taget til den vestdanske politiskole i Vejle

Byggeriet blev skudt i gang af justitsministeren, rigspolitichefen og Vejles borgmester, der alle var enige om, at spadestikken markeder en historisk begivenhed for dansk politi.

Anbefal denne side:

- Et spadestik til glæde for de kommende studerende. Et spadestik til glæde for dansk politi. Et spadestik til glæde for Vestdanmark. Et spadestik til glæde for trygheden i Danmark.

Sådan afsluttede justitsminister Søren Pape Poulsen (K) sin tale, forud for det første spadestik til Rigspolitiets nye Uddannelsescenter Vest, der torsdag blev taget på en frostklar vinterdag i Vejle.

Og han var ikke alene om at have fundet de store gloser frem af ordbogen. Både hos rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, og hos Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, var der glæde at spore over, at byggeriet af den vestdanske politiskole nu indledes. Der er nemlig brug for at kunne uddanne flere betjente i Danmark, og politiskolen i Brøndby har ifølge Jens Henrik Højbjerg gennem flere år været presset på kapaciteten.

- Det er et privilegium at få lov til at være med til at tage det første spadestik på det, der bliver vores endelige Uddannelsescenter Vest i Vejle. Det er noget, jeg har glædet mig til, og det er noget, der virkelig betyder noget for dansk politi, sagde Jens Henrik Højbjerg.

En stor dag for hele landet

Jens Ejner Christensen fremhævede i sin tale, at det ikke blot var en stor dag for Vejle, men også en stor dag for hele landet.

- Med den vestdanske politiskole bliver det fremover muligt at uddanne sig til politibetjent i den vestlige del af Danmark. Det er godt, da det betyder, at det bliver lettere for politiet at tiltrække elever fra Jylland og Fyn, sagde borgmesteren, der takkede Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen for godt samarbejde i det forberedende arbejde med den vestdanske politiskole.

Borgmesteren fastslog også, at han er sikker på, at vejlenserne vil tage rigtig godt imod de politistuderende.

- Vi kender jo politiet rigtig godt her i Vejle, da Rigspolitiet i flere år har brugt Vejle til efteruddannelsesaktiviteter. Byens borgere er vant til at møde politiet når I bruger byen som kulisse, og det bliver vi ikke skræmt af, sagde Jens Ejner Christensen med et smil.

Læs hele historien på mikropol.dk

Sidst opdateret: 01. februar 2019