Første spadestik taget til luftgasfabrik til 335 millioner

Første spadestik blev 28. februar taget til AGA’s nye luftgasfabrik uden for Vejle. Med den nye fabrik tredobler AGA sin produktionskapacitet i Danmark.

Anbefal denne side:

Den nye fabrik ligger på en 25.000 kvadratmeter stor grund på Nimvej, nordøst for Vejle. Baggrunden for etableringen er, at AGA’s nuværende produktionsanlæg i København ikke kan følge med virksomhedens stigende efterspørgsel:

- Vi har alene de seneste 10 år øget vores markedsandel med cirka 10 procent til cirka 40 procent i dag. Derfor tredobler vi nu vores produktionskapacitet for fortsat at kunne servicere både nuværende og kommende kunder optimalt, fortalte Ole Kronborg, der er markedsdirektør i AGA A/S.

Glad Vejle-borgmester

Det nye produktionsanlæg skaber fem nye arbejdspladser samtidig med, at 20 til 25 chauffører bliver tilknyttet den nye fabrik, og Vejles borgmester Jens Ejner Christensen glæder sig "overordentligt meget" til, at AGA kommer til kommunen:

- Jeg ser frem til de nye arbejdspladser - og jo ikke kun på AGA, for det vil også kaste nye jobs og ordrer af sig til de lokale virksomheder, som fremover skal servicere AGA. Derudover får vi selvfølgelig også øgede indtægter over virksomhedsskatten, sagde Jens Ejner Christensen.

Det er Vejle Kommune, der har solgt erhvervsjord til AGA’s nye fabrik, og ifølge borgmesteren vidner etableringen af fabrikken om, at Vejle er et af de mest attraktive erhvervsområder i Danmark:

- Og det er der heldigvis mange virksomheder og borgere, der er enige i, sagde borgmesteren, der glædede sig til det fremtidige samarbejde.

Læs hele historien på Mikropol.dk

Sidst opdateret: 01. marts 2019