Information om Coronavirus

Læs her, hvad corona betyder for dig som borger eller virksomhed i Vejle Kommune og se forslag til aktiviteter.
Klik her for information om corona-situationen - Information about coronavirus/Covid19

Folkeskolelever taler om fremtidens Vejle Kommune med borgmesteren

Hvad betyder trafik, fælleskab og klima for os og Vejle Kommune? Det satte otte elever fra Egtved Skole fokus på til et møde med borgmester Jens Einer Christensen 9. december.

Anbefal denne side:

Egentlig begyndte samtalen mellem de to parter allerede en måned forinden til debatmøde i Egtved om Kommuneplan 2021-2033, hvor de unge mødte op for at diskutere og give et ’ungt syn’ på kommuneplanen -– en plan, som kan påvirke deres hverdag med skole, fritid og venner.

Derfor takkede de ja, da borgmesteren inviterede dem op på Vejle Rådhus. Her kom de bl.a. omkring for få busafgange, fritidsaktiviteter, fællesskaber på tværs af byerne i Vejle Kommune og ikke mindst klimaet.

Unge kan også gøre en forskel

'Særligt det sidste lå dem på sinde. Der er nemlig brug for oplysning og helst serveret helt nede i de små klasser, så også de mindste borgere kender til klimaforandringer, lærer at sortere affald og ved, at de også kan gøre en forskel for fremtidens Vejle Kommune.

Dertil konstaterede borgmester Jens Einer Christensen, at eksemplets magt har stor værdi. Det kan måske ændre (u)grønne vaner og bane vej for nye samtaler om klima, bæredygtighed og miljø – også mellem forældre og børn og unge.

Glad for at blive hørt

De unge var glade for at blive hørt, så de kunne bidrage til, at Vejle Kommune og Egtved-området fortsat er gode steder at bo, leve og vokse op.

Og borgmesterens idé om et unge klimaudvalg faldt i god jord hos eleverne fra Egtved. De mener nemlig, at det er vigtigt, at de unge deltager i debatten – uanset om den handler om klima, kommuneplaner eller kørselsmuligheder.

Vil du også deltage i et borgermøde? Her får du overblik over møderne.

Borgmester møder Egtveds unge
Otte elever fra Egtved Skole dukkede op til debatmøde om Kommuneplan 2021-2033 i Egtved, og det udløste et møde med borgmesteren tirsdag 10. december.
Sidst opdateret: 19. maj 2020