Information om Coronavirus

Læs her, hvad corona betyder for dig som borger eller virksomhed i Vejle Kommune og se forslag til aktiviteter.
Klik her for information om corona-situationen - Information about coronavirus/Covid19

Fremtidsforsker: Vi skal producere til middelklassen!

Kick-Off på Vejles nye erhvervspolitik bød også på inspiration udefra om hvilke trends og tendenser, man skal være opmærksom på, når den nye politik skal formuleres.

Anbefal denne side:

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen stillede spørgsmålet: ”Hvad skal vi leve af i fremtiden”, og det havde han nogle gode bud på.

- Middelklassen vokser voldsomt over hele kloden. I Danmark er vi rigtig gode til at producere varer til middelklassen, så det skal vi udnytte. Vi skal også gøre en større indsats for at anerkende de faglærte og uddanne flere af dem. Og så skal vi skabe flere iværksættere. Jo flere jo bedre, sagde Jesper Bo Jensen. Og så opfordrede han virksomhederne til at blive bedre til hurtigere at få ny teknologi ind i virksomhederne.

- Teknologi har aldrig gjort os fattigere. Tværtimod. Det vil øge vores rigdom, understregede fremtidsforskeren.

Teknologien breder sig som en steppebrand

Journalist og IT-ekspert Nicolai Sonne introducerede deltagerne til kunstig intelligens, og hvordan teknologien breder sig som en steppebrand.

Han gav masser af konkrete eksempler: Robotten, der lynhurtigt kan trænes op til at give huskøbere en bedre rådgivning end ejendomsmægleren. Robotter, der er bedre til at kende ukrudt fra planter og finde fejl på vindmølletårne end mennesker. Robotter, der kan ringe til din demente mor hver dag og underholde hende.

- Vi må erkende, at vi i dag laver robotter, der er meget dygtigere end os mennesker, sagde Nicolai Sonne og advarede virksomhederne om, at der hele tiden kommer nye intelligente produkter på markedet. 

- Hvis din virksomhed ikke udvikler det nye produkt, så kommer der en anden og gør det, lovede Nicolai Sonne.

Læs hele historien på mikropol.dk

Send dit eget input til Vejles nye erhvervspolitik her

Sidst opdateret: 19. maj 2020