Information om Coronavirus

Folketinget har gennemført en række drastiske tiltag for at afbøde  smittespredningen af Coronavirus og senest en gradvis genåbning af samfundet. Læs her, hvad det betyder for dig som borger i Vejle Kommune. Tilmeld dig også gerne vores COVID-19 beredskab. Du kan også finde udvalgt information til virksomheder.
Klik her for at finde information om corona-situationen - Information about coronavirus/Covid19

Fund af pesticider ved Gårslev vandværk - alle i området får nu rent vand fra Børkop vandværk.

Bor du i Gårslev, kan du fortsat bruge vandet som normalt. Det gælder også alle i Mørkholt, som i den seneste tid har fået vand fra Gårslev vandværk. Alle 1726 husstande får nu rent vand fra Børkop vandværk.

Anbefal denne side:

Det er fundet af N,N Dimethylsulfamid - et nedbrydningsprodukt af pesticidet Tolylfluarid -, som nu har ført til, at vandforsyningen fra Gårslev er lukket. Tolylfluarid er et svampemiddel, der i perioden 1973-2007 blev brugt til blandt andet jordbær, tomater og frugttræer. Grundvandet har en lang rejse før det når ud til forbrugerne og det er derfor, at det stadig kan findes så mange år efter.

Vandværket i Gårslev er nu i gang med at kigge på forskellige løsningsmuligheder. Indtil da får alle borgere i Gårslev og Mørkholt rent drikkevand fra Børkop vandværk, som tidligere har testet vandet for N,N Dimethylsulfamid.

Sidst opdateret: 16. januar 2020