Fra og med i dag torsdag 3. juni og foreløbig en uge frem er Givskud Sogn lukket ned.

Corona kort 3. juni, som viser antallet af nye smittede inden for den seneste uge
Corona kort 3. juni, som viser antallet af nye smittede inden for den seneste uge

Givskud er helt oppe på en incidens på 1725 (testkorrigeret). Der er 21 nye smittede inden for den seneste uge, og positiv procenten er på 7. Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har oplyst tallene og lukket sognet.

Givskud sogn har 1217 indbyggere, og det er især familier, der er smittede.

Nedlukningen betyder, at Givskud Skole lukker. Foreningernes indendørs aktiviteter skal lukke. Også de åbne aktiviteter på Riis Plejehjem skal lukkes ned.

En automatisk sognenedlukning omfatter ikke lukning af dagtilbud. Børnehaven Stjerneskuddet og dagplejerne er ikke lukket ned. Men vi har sendt en opfordring til, at forældrene holder børnene hjemme, og vi kører med skærpede retningslinjer

Nedlukningen får ingen konsekvenser for erhvervslivet – heller ikke butikker, café m.v.
Og med mindre borgerne er nære kontakter, må de gerne tage på arbejde.

Nedlukning af Givskud Sogn betyder også nedlukning af Givskud Zoo både indendørs og udendørs.

Vejle Kommune har straks sendt en ansøgning til Styrelsen for Patientsikkerhed og bedt dem tage stilling til, om der ikke kan gives en dispensation, så Givskud Zoo kan genåbne.

Styrelsen for Patientsikkerhed vil i løbet af fredagen tage stilling til, om Givskud Zoo kan genåbne.

Givskud tilbydes nu ekstra test i de kommende dage. Foreløbig er der PCR test uden tidsbestilling i Givskud Hallen søndag kl. 9-17.


Høj smitte i hele Give-området

Den høje smitte i hele Givskud/Give/Thyregod området har også indflydelse på kommunens smittetal.

Den samlede incidens i Vejle Kommune var for en uge siden under 100. I dag er den ifølge Statens Serum Institut oppe på 143 med 165 nye smittede inden for en uge.
I sidste uge havde Thyregod været uden nye smittede i en uge. Nu er der 11 nye smittede og en incidens på 446. Det viser, hvor hurtigt smitten kan flytte rundt.

Bredsten Gadbjerg havde for en uge siden kun 5 smittede. Nu er tallet oppe på 13. Stigningen har også været stor i Kollemorten/Vonge fra 1 til nu 7 nye smittede på en uge.
Nørremarken og Søndermarken ligger fortsat meget lavt.

Kun Øster Starup har været uden smittede i den seneste uge.

Det er stadig børn og unge i alderen 10-19 år, der topper listen af smittede. Men i denne uge har smitten været mere ligeligt fordelt på alle aldersgrupper.

Hvornår kan Givskud Sogn åbne igen?

Sognet er foreløbig lukket en uge.
Sognet kan først åbne 7 dage efter, at vi ikke længere opfylder alle tre kriterier for nedlukning (incidens 600/ 20 smittede/smitteprocent 3).
Den første dag, hvor vi f.eks. er under 20 nye smittede på en uge, tæller som dag 1.
Og så skal vi holde lukket 7 dage. Og må starte igen 8. dag.

Søndag 6. juni var antallet af nye smittede i Givskud Sogn for første gang nede under 20 - ja helt nede på 17. Hvis Givskud Sogn 7 dage i træk er under 20 nye smittede, vil Givskud Sogn kunne åbne på søndag 13. juni.
Incidens i Givskud Sogn var søndag på 1397 og positivprocenten på 7.

 

Sidst opdateret: