Antallet af smittede med corona stiger - læs bl.a. om nye restriktioner til og med 2. januar. Testcenter åbnet i Vejle


Læs mere her - Information about coronavirus/Covid19

Glovenlig politiskole slår dørene op i Vejle

Åbenhed og gennemsigtighed har været nøgleord i udformningen af den nye færdigbyggede politiskole i Vejle, der er leveret til tiden – og endda 100 mio. kr. under budget. 30. november har 288 politistuderende første skoledag i de nye og topmoderne rammer.

Anbefal denne side:

Når sidste undervisningstime ringer ud på den midlertidige politiskole på Ryes Kaserne i Fredericia, så er det samtidig sidste gang, at politistuderende på den vestdanske politiuddannelse træder ud af porten på den 64 år gamle kaserne i garnisonsbyen.

Henover weekenden bliver de sidste flyttekasser pakket ned, og når de mandag den 30. november pakkes ud igen, bliver det i spritnye omgivelser på den færdigbyggede politiskole på Soldalen 8 i Vejle.

’Uddannelsescenter Vestdanmark’ – som politiskolen officielt hedder – blev 31. august overdraget til Bygningsstyrelsen af hovedentreprenøren Hoffmann A/S, der samlet har brugt 445 mio. kr. på at bygge politiskolen i Vejle. Det er selvfølgelig mange penge, men faktisk har entreprenøren brugt 100 mio. færre kroner end det beløb Folketinget i sin tid afsatte til byggeriet af en vestdansk politiskole.

Rigspolitiet overtog det færdige byggeri 30. september, og har styret efter at flytte fuldt og helt ind til den 30. november når 288 politistuderende har første skoledag i Vejle. Yderligere 96 studerende fra politikadet-uddannelsen vil dagen efter støde til, så det samlede elevtal på politiskolen kommer op på 384.

Læs hele artiklen og se billeder af den nye politiskole her

Sidst opdateret: 18. november 2020