Antallet af smittede med corona stiger - læs bl.a. om nye restriktioner til og med 2. januar. Testcenter åbnet i Vejle


Læs mere her - Information about coronavirus/Covid19

Gratis FabLab-sparring hjælper iværksættere godt i gang

Snart bliver konceptet udvidet til en medlemsskabsordning, der skal udvide fællesskabet omkring FabLab.

Anbefal denne side:

Hver torsdag står rådgiver i FabLab Spinderihallerne, Lars Eriksen Høeg, klar til at vejlede brugernes konkrete ideer, projekter eller produkter.

En af de iværksættere der har benyttet tilbuddet, er Karthik Acharya, der er ejer af virksomheden Delectro, som har til huse i Spinderihallerne.

– Jeg har tidligere samarbejdet med Fablabs i Helsinki, så jeg er fortrolig med filosofien. Jeg valgte også at leje et kontor i Spinderihallerne på grund af adgangen til Fablab, fortæller Karthik Acharya, som sætter stor pris på muligheden for rådgivning i FabAdvice:

– For det første handler det om at lære at forstå brugen af maskinerne til prototyping. Jeg lærer at betjene de forskellige værktøjer som 3D-udskrivning, laserskæring osv. For det andet får jeg hjælp til at bruge værktøjerne, når jeg vil forme de produkter, som jeg vil teste.

Men hjælpen er ikke kun begrænset til håndtere FabLabs maskiner og værktøjer. Lars Eriksen Høeg hjælper også brugerne med rådgivning i forhold til brugen af de forskellige materialer til fremstilling af prototyper.

Karthik Acharya fremhæver også fællesskabet med de andre brugere som gavnligt for sit arbejde:

– FabLab et fantastisk sted at teste idéer og teorier i produktudvikling. Et andet vigtigt aspekt er det ‘producentfællesskabet’, der er skabt i FabLab. Bare det at være sammen med mennesker, der bygger og fremstiller, er gavnligt, når man udvikler produkter og tester. Fællesskabsorienteret inspiration er smitsom på en virkelig god måde!

Læs hele artiklen på her

Se video om FabAdvice her

Sidst opdateret: 17. november 2020