Corona - bl.a. om vaccinationer og test. Nu 13 steder du kan blive testet i Vejle og centerbyer med flere....


Læs mere om corona her / Information in English

Grupetto Festival tager cykling til et nyt niveau i vild Kingdom of Cycling weekend

Grupettoen giver konkurrenceelementet baghjul, og åbner for et fællesskab om de gode røverhistorier, kunst og cykelkultur. Første Grupetto bliver afholdt den 17. - 18. september.

Anbefal denne side:

Den tilbagevendende Grupetto Festival bliver afholdt for første gang den 17. – 18. september i Spinderihallerne, Vejle. Den nye festival bliver en del af en vild cykel-weekend i Kingdom of Cycling, og det er en tilfreds projektleder, der ser frem til endeligt at kunne dyrke cykling på et nyt og hidtil uset niveau i Vejle.

– Vi har mange attraktive cykelløb og udfordrende ruter i Danmarks bedste cykellandskab. Men Vejle rummer også en slags undergrund af super kreative og entusiastiske cykelnørder, der hver især dyrker forskellige dele af cykelkulturen. Derfor ser vi potentialet for at tage cyklingen til et nyt niveau, og det gør vi med Grupettoen, hvor vi dyrker fællesskabet og sænker tempoet og pulsen. Fællesskabet er en naturlig del af at sidde bagerst i feltet i den såkaldte grupetto, og vi overfører dette til en festival, hvor alle kan dyrke den passion, vi er fælles om, fortæller Thomas Schiødt, projektleder for Grupetto Festival i Vejle Kommune.

Rebelsk Grupetto går i udbrud

Cykling er andet end sport og et transportmiddel, og det mindset vil Grupettoen gerne lave om på. Derfor er Vejle Kommune og VisitVejle gået sammen med en lang række lokale ildsjæle og samarbejdspartnere om en anderledes cykelfestival, der favner bredt.

– Grupetto Festivalen skaber værdi igennem det sociale og en vildt spændende kultur. Musik, mad, filosofi, kunst og den gode røverhistorie er nogle af de ting, der samler os, og Grupettoen er vores fælles platform for denne passion, fortæller Thomas Schiødt, og tilføjer:

– Grupetto Festivalen er faktisk lidt rebelsk. Vi ønsker nemlig, at den tager føringen i feltet, når det kommer til alt mellem kunst og cykelkultur. Vi håber, at Grupettoen vil vokse, og at flere ønsker at være en del af den i fremtiden.

Læs hele artiklen her

Sidst opdateret: 15. marts 2021