Hærvejen: Nye pakkeløsninger skal gøre cykelferien endnu lettere

Cykelturister langs Hærvejen kan se frem til pakkeløsninger, der gør cykelferien endnu nemmere, når Vejle og omegns betagende natur og store kulturarv kommer i fokus.

Anbefal denne side:

EuroVelo 3 er en cykelrute, der strækker sig 5.400 km fra Trondheim i Norge til Santiago de Compostela i Spanien, og løber langs Hærvejen i Danmark. I 18 måneder har ni organisationer fra syv lande arbejdet i fællesskab for bl.a. at aktivere de mange turismetilbud og -muligheder på ruten.

Et af de cykeltilbud, der er blevet aktiveret, er muligheden for at købe cykelpakker langs Hærvejen i Vejle-området takket være et samarbejde mellem Vagabond Tours og VisitVejle.

Fra Frederikshavn til Padborg

For at nyde den forbedrede EuroVelo 3-rute kræver det ikke, at man har tid – og benmuskler – til at køre samtlige 5.400 km. I Danmark starter ruten i Frederikshavn og slutter i Padborg. Med de nye cykelpakker bliver det også nemt for førstegangsplanlæggeren af cykelferien.

– Hvis man ikke er vant til at planlægge cykelferier, kan det være svært at overskue, hvordan man griber det hele an, og hvor langt man kan cykle dagligt, fortæller Trine Markvart Jensen fra Vagabond Tours.

Derfor er der langs Hærvejen udviklet tre cykelpakker, der blandt andet omfatter overnatning, mulighed for at leje en cykel og rutekort. Derudover er der flere steder forplejning morgen og aften samt madpakke til at tage med på jernhesten.

– Hærvejen er en rigtig smuk rute. Den gemmer på en masse tidslommer, der bare venter på at blive udforsket. Og i samarbejdet med Vagabond Tours har vi nu gjort det endnu lettere at tage på opdagelse langs ruten. Det er bare at booke online og tage af sted, så er alt klaret for dig – du skal dog selv træde i pedalerne, siger Kristina Klingenberg Friedrichsen, cykelturismekoordinator hos VisitVejle, med et smil.

Læs hele artiklen på mikropol.dk

Sidst opdateret: 27. maj 2020