Kom til informationsmøde om lokalplan for bevarelse af Lido-bebyggelse. Her kan du blive klog på, hvordan en bevarelse kan påvirke dig som boligejer og beboer i kvarteret på Fredericiavej

Langs Fredericiavej ligger en bid af Vejles arkitekturhistorie. Her finder vi nemlig Lido-bebyggelsen, som Bygmester Bertel Nielsen opførte mellem 1932-1946.

Det gjorde han med inspiration fra international funktionalisme. Lido-bebyggelsen og de omkringliggende villaer skiller sig derfor ud i gadebilledet med deres kubiske former og pyramidetage, der kendetegner funkisbygninger.

Dét udtryk ønskes nu bevaret.

Men hvad betyder det for dig som boligejer og beboer inden for det nye lokalplanområde på Fredericiavej?

Informationsmøde: hvad vil en bevarelse betyde for dig?

Det kan du få svar på onsdag 1. marts klokken 19-21, hvor Vejle Kommune holder informationsmøde i Audiotoriet på Mølholm Skole.

Alle er velkomne, og det kræver ingen tilmelding at deltage – der vil være kaffe, te og sodavand til de fremmødte.

Mødet ligger i forlængelse af en bevarende lokalplan, som er i høring frem til 10. april.

Lokalplanen kan sikre, at Lido-bebyggelsen ikke nedrives eller ombygges på en måde, der svækker bevaringsværdien, og at der kun i mindre grad opføres ny bebyggelse.

Har du ideer, bemærkninger eller indsigelser til den bevarende lokalplan? Så indsend dem på www.vejle.dk/borger/demokrati-og-indflydelse/hoeringer-og-afgoerelser/forslag-til-lokalplan-nr-1340/

Sidst opdateret: